r
Nosalty Logó

Lilahagymás-kapribogyós brokkoli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Lilahagymás-kapribogyós brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1124 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4283 micro
Összesen 480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben blansírozzuk két percig. Leszűrjük és hideg vízzel jól átöblítjük, hagyjuk lecsepegni.
  2. Szárazon felhevített serpenyőben pár perc alatt illatosra, aranyszínűre pirítjuk a mandulaszeletket. (Kis tálkában félretesszük.)
  3. Ugyanebben a serpenyőben a durvára vágott lilahagymát olívaolajon puhára pároljuk, majd meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a leöblített kapribogyót és a roppanós brokkolirózsákat. Ha szükségesnek ítéljük, löttyinthetünk még bele kevés olívaolajat.
  5. Magasabbra vesszük a lángot, és többször átforgatva alaposan átforrósítjuk.
  6. A lilahagymás-kapribogyós brokkolit tányérokra szedjük és meghintjük a pirított mandulapelyhekkel.
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28417
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 25.

Receptkategóriák

Gordon Ramsay köretként javasolja az alábbi meleg salátát a Vasárnapi ebédek c. könyvében a préselt császárhús mellé, de önálló vacsora- vagy ebédfogásként is bevethető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...