Libamáj zsírjában
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6982 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 554 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 6982 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1225
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 511.8 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 286 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 2045 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1732.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 92 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 783 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 23 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 216.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27927 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 162 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2214 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 27927 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4899
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3491 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 3491 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
613
kcal
Elkészítés
- A libamájat lebenyeire szedjük, a hártyákat eltávolítjuk.
- A libahájat kockára vágjuk és Mucinál leírtak szerint töpörtyűt sütünk.
- A kisült libazsírban fedő alatt megsütjük a libamájat.
- Hagyjuk hűlni.
- Langyos állapotban kiemeljük a májat, szeleteljük és egy fedővel rendelkező edénybe helyezzük, amit majd a hűtőben fogunk tárolni.
- Rászűrjük a libazsírt.
- Kifagyasztjuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 44540
- Feltöltés dátuma: 2009. június 10.
Ajánló
Pirítosra kenjük a zsírt és májdarabokat farigcsálunk rá. Megsózzuk. Nyáron újhagyma, télen lilahagyma legyen mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Úgy értem persze, hogy a libamáj a liba saját zsírjában. Klasszikus recept.