r
Nosalty Logó

Levendulás-vörösáfonyás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Levendulás-vörösáfonyás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    135 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 3348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd az egész tojással.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
  3. Simára keverjük, és egy nagyobb darab folpack-ra evőkanállal halmokat rakunk. A folpack segítségével 4 cm átmérőjű hengert formázunk, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kekszet 200 fokon 8-10 percig sütjük.
  5. A kész lapocskákat még forrón levendulás porcukorba megforgatjuk, és kihűlés után dobozba tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5765
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Ajánló

Én a tésztát egy kevés tejföllel lazítottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Nemrég levendulaszörpöt ittam, azóta rá vagyok kattanva a levendulára. Ez az új gyermek. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...