r
Nosalty Logó

Levendulás-citromos cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Levendulás-citromos cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a levendulát, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót.
  2. Egy másik tálban a margarint a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük.
  3. A cukros-margarinos masszához hozzáadjuk a tojást, a vizet, a mézet, és az egészet simára keverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet és robotgéppel csomómentes masszává keverjük. Az így kapott masszából diónyi golyókat formázunk, és kristálycukorba forgatjuk.
  5. A golyókat sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, egymástól legalább 5 cm távolságra (fontos, mert sütés közben nagyon szétterülnek).
  6. Tetejüket enyhén megnyomkodjuk (kb. ujjnyi vastag maradjon).
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  8. Miután kivettük, pár percet hagyjuk hűlni és utána könnyen levehető a sütőpapírról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8981
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Ebből a mennyiségből 16-18 db tenyérni méretű keksz lesz. További képek az elkészítésről a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A levendula-citrom ízkombináció egyenlőre még mindig megunhatatlan számomra. Most cookie készült ezzel az ízesítéssel. Frissen a legfinomabb, mikor a kívül rákaramellizálódó cukortól ropog, belül pedig puha és “ragacsos”. Olyan igazi nyári keksz, legalábbis nekem ezt juttatja eszembe. Milyen jó lesz majd újra megtalálni ezt a receptet ősszel a borongós időben…:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...