r
Nosalty Logó

Leveles almás csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Leveles almás csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1840 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1840 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk. Kettőt nagyobb, kettőt vékony szeletekre vágunk fel. Ez utóbbira facsarjunk egy kis citromlevet, majd takarjuk le.
  2. Az alma másik felét cca. 2 ek víz, a cukor, a fűszerek és egy vékony karika citrom hozzáadásával pároljuk lassú tűzön, fedő alatt péppé. Hagyjuk kihűlni, a citromkarikát és a szegfűszeget szedjük ki. Olvasszuk fel a vajat.
  3. A tésztát tekerjük ki, vágjuk 4 részre előbb késsel, majd papírostól egy ollóval. Cca. 2 cm-es keretet jelöljünk a tésztára úgy, hogy azt ne vágjuk át.
  4. Az almapépet kenjük a tészta közepére. A szeletelt almákat rendezzük el a tetején. Ezeket kenjük meg az olvasztott vajjal, és szórjuk meg cukorral. Legvégül kenjük be a kereteket tejjel vagy tojásfehérjével.
  5. Tegyük rá egy nagy sütőlapra mind a 4 tésztát, és előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Ez idő alatt az alma is megpuhul, és karamellizálódik. Cca. 20-25 perc.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x50
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4736
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 16.

Ajánló

Tálaláskor adjunk hozzá tejszínhabot, vagy vaníliafagyit. :) Úgy is finom, ha a sütési idő felénél megkenjük olvasztott baracklekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles almás csemege
Marti48 317 recept

Alma, alma, alma! Folyik javában a feldolgozás! Ma ez a változat került asztalra, mindenkinek nagyon ízlett. Francia szakácskönyvem egyik receptjét kerestem elő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...