r
Nosalty Logó

Lepcsánka tojás nélkül - Tócsni 15.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lepcsánka tojás nélkül - Tócsni 15.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

720
Kalória
13g
Fehérje
56.5g
Szénhidrátok
50g
Zsír
164.7g
Víz
30.8g
Koleszterin
4.8g
Rost
1.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    658.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott krumplit lereszeljük kislyukú sajtreszelőn.
  2. A fokhagymát fokhagymatörővel rányomjuk a reszelt krumplira. Ízlés szerint borsozzuk, és sózzuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot. Ezután az egész masszát összegyúrjuk.
  4. A lisztet adagolva adjuk hozzá, jó puha állagú masszát kell kapnunk.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, akkor az olajat a tűzre tesszük. Annyi olaj szükséges, hogy éppen ellepje a belerakott tésztát.
  6. Ha az olaj forró, akkor tesszük bele következőképpen a masszát: 1. módszer lehet, hogy vizes kézzel kb. 1 cm vastagra lapogatunk egy citrom nagyságú adagot, és beletesszük óvatosan az olajba. A 2. módszer, hogy a citromnyi nagyságú masszát egy evőkanál segítségével belekanalazzuk az olajba, majd szedőlapáttal kilapítjuk kb. cm vastagra.
  7. Az így kapott lepcsánkákat 2-3-szor megfordítjuk, és nem kell nagyon sebes lángon sütni, hogy legyen ideje a belsejének is megpuhulni, de nem szabad lassan sem sütni, mert akkor sok olajat szív magában. Kellő pirosságúra sütjük, és papírtörlővel vagy kenyérrel kibélelt tányérra fektetjük, ha elkészültek. (Kb 5 percig sütök egy adagot. Négyszerre tettem bele az olajba, és kb. 16 db lett belőle.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Nálunk nagyon szereti ropogtatni a család. :) Nagyon jól fel lehet vele használni a tavalyi fonnyadt krumplit. Ezt újkrumpliból nem lehet elkészíteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!