r
Nosalty Logó

Lepcsánka tojás nélkül - Tócsni 15.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lepcsánka tojás nélkül - Tócsni 15.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott krumplit lereszeljük kislyukú sajtreszelőn.
  2. A fokhagymát fokhagymatörővel rányomjuk a reszelt krumplira. Ízlés szerint borsozzuk, és sózzuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot. Ezután az egész masszát összegyúrjuk.
  4. A lisztet adagolva adjuk hozzá, jó puha állagú masszát kell kapnunk.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, akkor az olajat a tűzre tesszük. Annyi olaj szükséges, hogy éppen ellepje a belerakott tésztát.
  6. Ha az olaj forró, akkor tesszük bele következőképpen a masszát: 1. módszer lehet, hogy vizes kézzel kb. 1 cm vastagra lapogatunk egy citrom nagyságú adagot, és beletesszük óvatosan az olajba. A 2. módszer, hogy a citromnyi nagyságú masszát egy evőkanál segítségével belekanalazzuk az olajba, majd szedőlapáttal kilapítjuk kb. cm vastagra.
  7. Az így kapott lepcsánkákat 2-3-szor megfordítjuk, és nem kell nagyon sebes lángon sütni, hogy legyen ideje a belsejének is megpuhulni, de nem szabad lassan sem sütni, mert akkor sok olajat szív magában. Kellő pirosságúra sütjük, és papírtörlővel vagy kenyérrel kibélelt tányérra fektetjük, ha elkészültek. (Kb 5 percig sütök egy adagot. Négyszerre tettem bele az olajba, és kb. 16 db lett belőle.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 70 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 54393
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 01.

Ajánló

Pörkölthöz, salátákhoz, tejfölös szószokhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nagyon szereti ropogtatni a család. :) Nagyon jól fel lehet vele használni a tavalyi fonnyadt krumplit. Ezt újkrumpliból nem lehet elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...