r
Nosalty Logó

Leopárd keksz Csiki Piroska konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Leopárd keksz Csiki Piroska konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

605
Kalória
7.7g
Fehérje
71.6g
Szénhidrátok
33.1g
Zsír
16.4g
Víz
153g
Koleszterin
2.5g
Rost
26.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1658 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 466 kcal

Elkészítés

  1. A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliával elkavarjuk majd a lisztes masszához adjuk, összedolgozzuk.
  2. A tészta egyharmadát levágjuk. A kétharmad részhez hozzádolgozzuk a 4 dkg lisztet. A levágott egyharmad részből újra lecsípünk egyharmadot. A kisebb részhez hozzáadunk 1 tk. kakaóport, a nagyobb részhez a többi kakaót. Tehát van egy nagyobb fehér, egy kisebb, sötétebb kakaós és egy még kisebb, halványabb kakaós tésztánk.
  3. A tésztákat fóliába csomagoljuk 15 percre fagyasztóba tesszük. A halványabb kakaós tésztából rudat sodrunk, a sötét színű tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A rudat ráhelyezzük a téglalapra, felgöngyöljük úgy, hogy ne érjen össze teljesen a sötét lap.
  4. Kinyújtjuk a fehér tésztát, a rudat 5-7 mm vastagra szeleteljük, rárakjuk a fehér tésztára. A sötét masszából annyit megspórolunk, hogy készítsünk egy pár borsszemnyi golyócskát, ezt is a lapra rakjuk. A lapot leterítjük fóliával, majd sodrófával óvatosan beledolgozzuk, lehetőleg hosszanti irányban, hogy a foltok szépek maradjanak.
  5. Tetszőleges köröket szaggatunk.180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A leírás bonyolultabb, mint az elkészítés. A receptet az internetről vettem, de csak az ötletet tartottam meg, mert sütés után nagyon kemények lettek a kekszecskék. Ezért következőleg fele lisztmennyiséggel dolgoztam. Így nagyon finom. Megtölthetjük lekvárral vagy krémmel. A fotón látható sütit karamellkrém és sajtkrém keverékével töltöttem meg. Az ötlet isimonacallas.com oldalról származik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!