Leopárd keksz Csiki Piroska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
38g vaj269 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
-
6 kcal
Összesen
605
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
225g vaj1613 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
34 kcal
Összesen
3634
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
28.8g vaj207 kcal
-
19.2g porcukor74 kcal
-
5.1g tojássárgája17 kcal
-
38.5g finomliszt140 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Összesen
466
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
605
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 198.5 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 918 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1235.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.7 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 98.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1691 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 1658 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
3634
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
466
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
30 dkg finomliszt
-
4 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliával elkavarjuk majd a lisztes masszához adjuk, összedolgozzuk.
- A tészta egyharmadát levágjuk. A kétharmad részhez hozzádolgozzuk a 4 dkg lisztet. A levágott egyharmad részből újra lecsípünk egyharmadot. A kisebb részhez hozzáadunk 1 tk. kakaóport, a nagyobb részhez a többi kakaót. Tehát van egy nagyobb fehér, egy kisebb, sötétebb kakaós és egy még kisebb, halványabb kakaós tésztánk.
- A tésztákat fóliába csomagoljuk 15 percre fagyasztóba tesszük. A halványabb kakaós tésztából rudat sodrunk, a sötét színű tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A rudat ráhelyezzük a téglalapra, felgöngyöljük úgy, hogy ne érjen össze teljesen a sötét lap.
- Kinyújtjuk a fehér tésztát, a rudat 5-7 mm vastagra szeleteljük, rárakjuk a fehér tésztára. A sötét masszából annyit megspórolunk, hogy készítsünk egy pár borsszemnyi golyócskát, ezt is a lapra rakjuk. A lapot leterítjük fóliával, majd sodrófával óvatosan beledolgozzuk, lehetőleg hosszanti irányban, hogy a foltok szépek maradjanak.
- Tetszőleges köröket szaggatunk.180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 13705
- Feltöltés dátuma: 2017. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
A leírás bonyolultabb, mint az elkészítés. A receptet az internetről vettem, de csak az ötletet tartottam meg, mert sütés után nagyon kemények lettek a kekszecskék. Ezért következőleg fele lisztmennyiséggel dolgoztam. Így nagyon finom. Megtölthetjük lekvárral vagy krémmel. A fotón látható sütit karamellkrém és sajtkrém keverékével töltöttem meg. Az ötlet isimonacallas.com oldalról származik.