Lengyel almás túrótorta vagy sütemény
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A túróhoz
Az almához
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A túróhoz
Az almához
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345.6 g
-
Cink 390 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 301 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 345 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 180 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.1 g
Zsír
-
Összesen 92.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6728 g
-
Cink 1952 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 1504 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1845 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 75 mg
-
Mangán 60 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1725.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 901 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 991 micro
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.4 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
A túróhoz
-
3 db tojás
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Az almához
-
1 kg alma
-
3 dl víz
-
3 db szegfűszeg
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
A túróhoz
- Az almákat magházuktól megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
- Egy lábasba tesszük, öntünk rá 3 dl vizet, megszórjuk őrölt fahéjjal, és teszünk bele 1 kisebb darab egész fahéjat is, valamint néhány szem szegfűszeget. 3 ek cukrot is keverünk hozzá, 10 perc alatt puhára főzzük.
- Ha megfőtt, kiszedjük a kemény fahéjat, és botmixerrel pépesítjük. Ekkor a sütőt már előmelegíthetjük.
- Ha darabos a túró, akkor botmixerrel pépesítjük (lengyelektől láttam, de legjobb, ha puha krémtúrót választunk!), elkeverjük a puha vajjal (kihagyható), ízlés szerint picike (mondjuk 3-6 ek) cukorral vagy édesítővel, pár csepp citrommal.
- Hozzákeverjük a tojásokat és a pudingport. Ha mindez megvan, belekeverjük a pépes almát.
- Az egészet öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőbe helyezzük, kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hidegen vágjuk csak fel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x35
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4753
- Feltöltés dátuma: 2012. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Igazából azért adtam neki két nevet is, mert formától függően válik tortává vagy süteménnyé. Én célszerűnek láttam tepsiben készíteni, mert a massza meglehetősen sok és eléggé híg. A tortaformát nehezebb kibélelni sütőpapírral, és nem vállalkoztam arra, hogy esetleg a híg massza valahol elfolyik. Ez a sütemény jó választás lehet azoknak, akik valami olyan süteményre vágynak, amiben elsősorban kevés a zsír. A vaj kihagyható, a túróból válthatunk a teljesen 0%-osokra, és máris az egészben semmi zsír a tojásokat kivéve. A 6 ek. cukor is opcionális, édesítővel helyettesíthető. A gyümölcscukorból jön csak cukor, további szénhidrát csak a pudingporból. A túró kitűnő fehérjeforrás. A nagyon szigorú diéta alatt persze csak módjával az 1 kockácska, elsősorban a gyümölcscukor miatt... De a kevésbé szigorú diéta alatt ennél picit több is megengedhető! Nem diétázóknak fagylaltot és vaníliasodót ajánlok mellé. Mikor azt írom, hogy 5 főre, természetesen ezt úgy értem, hogy 5 fő nem csak egy szeletet eszik!