r
Nosalty Logó

Lengyel almás túrótorta vagy sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Lengyel almás túrótorta vagy sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A túróhoz

Az almához

Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A túróhoz

Az almához

Összesen 2685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A túróhoz

Az almához

Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cink
    390 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    301 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6728 g
  • Cink
    1952 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    1504 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 2685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A túróhoz

Az almához

Elkészítés

A túróhoz

  1. Az almákat magházuktól megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
  2. Egy lábasba tesszük, öntünk rá 3 dl vizet, megszórjuk őrölt fahéjjal, és teszünk bele 1 kisebb darab egész fahéjat is, valamint néhány szem szegfűszeget. 3 ek cukrot is keverünk hozzá, 10 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha megfőtt, kiszedjük a kemény fahéjat, és botmixerrel pépesítjük. Ekkor a sütőt már előmelegíthetjük.
  4. Ha darabos a túró, akkor botmixerrel pépesítjük (lengyelektől láttam, de legjobb, ha puha krémtúrót választunk!), elkeverjük a puha vajjal (kihagyható), ízlés szerint picike (mondjuk 3-6 ek) cukorral vagy édesítővel, pár csepp citrommal.
  5. Hozzákeverjük a tojásokat és a pudingport. Ha mindez megvan, belekeverjük a pépes almát.
  6. Az egészet öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőbe helyezzük, kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hidegen vágjuk csak fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4753
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Igazából azért adtam neki két nevet is, mert formától függően válik tortává vagy süteménnyé. Én célszerűnek láttam tepsiben készíteni, mert a massza meglehetősen sok és eléggé híg. A tortaformát nehezebb kibélelni sütőpapírral, és nem vállalkoztam arra, hogy esetleg a híg massza valahol elfolyik. Ez a sütemény jó választás lehet azoknak, akik valami olyan süteményre vágynak, amiben elsősorban kevés a zsír. A vaj kihagyható, a túróból válthatunk a teljesen 0%-osokra, és máris az egészben semmi zsír a tojásokat kivéve. A 6 ek. cukor is opcionális, édesítővel helyettesíthető. A gyümölcscukorból jön csak cukor, további szénhidrát csak a pudingporból. A túró kitűnő fehérjeforrás. A nagyon szigorú diéta alatt persze csak módjával az 1 kockácska, elsősorban a gyümölcscukor miatt... De a kevésbé szigorú diéta alatt ennél picit több is megengedhető! Nem diétázóknak fagylaltot és vaníliasodót ajánlok mellé. Mikor azt írom, hogy 5 főre, természetesen ezt úgy értem, hogy 5 fő nem csak egy szeletet eszik!

Hozzávalók

A túróhoz

Az almához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...