r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék Helga konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Lencsefőzelék Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    2044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10553.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    8178 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1179.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2418 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 3210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A házi füstölt kolbászt felszeleteljük, és kevés zsiradékon lesütjük. Hozzáadjuk a reszelt csemege uborkát és a zúzott fokhagymát (vagy az aprítógépben pépesítettet), és tovább sütjük.
  2. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk az előre beáztatott lencsét (így hamarabb puhul), és puhára pároljuk.
  3. A tejfölt elkeverjük kevés langyos vízzel és a liszttel, majd behabarjuk a főzeléket, felforraljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 65079
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a lencsét, így a főzeléket többféleképpen is el szoktam készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...