r
Nosalty Logó

Legszaftosabb brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Legszaftosabb brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3651 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.6 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    970 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 3665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160ºC-ra. Készítsünk elő egy 20x20 cm-es négyzet alakú tepsit, sütőpapírral kibélelve.
  2. Első körben vízgőz fölött olvasszuk össze a csokoládét és a vajat, majd tegyük félre egy picit hűlni.
  3. Egy tálban a tojásokat a barna cukorral, a sima cukorral és a vaníliakivonattal keverjük jó habosra, majd folyamatos kevergetés mellett csorgassuk hozzá az olívaolajat.
  4. Ezt követően szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport, egy csipet sót és étkezési keményítőt. A keveréket laza, de határozott mozdulatokkal keverjük át, majd 1-2 két marék csokoládépasztillával dúsítsuk még a masszát.
  5. Halmozzuk az előkészített sütőformába a tésztát, egyengessük el, majd toljuk a sütőbe 160 fokra, 40-45 percre. A tészta maradjon kissé puha.
  6. Sütés után még melegen szórjuk meg csokoládépasztillákkal és durva szemű sóval. Miután a csokoládé ráolvadt, és a süti is kihűlt, kis kockákra szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 112
  • 7 napos nézettség: 1005
  • Össznézettség: 28932
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 15.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Legszaftosabb brownie
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...