Lazacsaláta Márti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
185
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
737
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
185
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1740.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1062 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 385.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
737
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A halszeleteket (kb. 4 cm széles) bedörzsöljük az előzőleg pépesített fokhagymával, a sóval és a borssal. Az olívaolajat felhevítjük, és magas hőmérsékleten, a bőrükkel lefele, kb. 2 percig megpirítjuk a halat. Reukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos sütőfedő alatt süssük tovább kb. 5 percig. (Villával óvatosan mozgassuk meg a szeleteket, és rázogassuk meg a serpenyőt, hogy nehogy odasüljön). Ezután fordítsuk meg a halszeleteket, és fedő nélkül süssük kb. 2 percen keresztül. Szedjük tányérra, és hagyjuk kihűlni.
- Készítsük el a majonézt (itt most ajánlom, hogy ki-ki a maga bevált receptje alapján). Én gyakran használok kizárólag egy fajta dobozos hollandi szószt, amit viszont sajnos nem láttam a hazai élelmiszerpolcokon.
- A kihűlt halszeletekről eltávolítjuk a bőrét, majd a filéket egy tálba téve, két villa segítségével darabokra szedjük. Meglocsoljuk a citrom levével, hozzáadjuk a citromhéjat (reszelt v. hajszálvékonyra vágott), ráöntjük a majonézt, és végül beleszórjuk a nem túl finomra vágott kaprot. A villával óvatosan összeforgatjuk az egészet. Tálalásig behűtjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 9330
- Feltöltés dátuma: 2013. december 31.
Ajánló
Ünnepi hideg büfé egyik finom tartozékaként ajánlom, mert sajnos nem egy olcsóság. Mindenki kedve és ízlése szerint tálalhatja, pl. főtt tojás karikákkal. A majonézzel kapcsolatban: unokatestvérem trükkje: mennyiségtől függően 1-2 ek száraz vörösborral bolondítja meg. Nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Ünnepi alkalmakkor finom kiegészítője a hideg büfének.