r
Nosalty Logó

Lazacsaláta Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Lazacsaláta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 737 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket (kb. 4 cm széles) bedörzsöljük az előzőleg pépesített fokhagymával, a sóval és a borssal. Az olívaolajat felhevítjük, és magas hőmérsékleten, a bőrükkel lefele, kb. 2 percig megpirítjuk a halat. Reukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos sütőfedő alatt süssük tovább kb. 5 percig. (Villával óvatosan mozgassuk meg a szeleteket, és rázogassuk meg a serpenyőt, hogy nehogy odasüljön). Ezután fordítsuk meg a halszeleteket, és fedő nélkül süssük kb. 2 percen keresztül. Szedjük tányérra, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a majonézt (itt most ajánlom, hogy ki-ki a maga bevált receptje alapján). Én gyakran használok kizárólag egy fajta dobozos hollandi szószt, amit viszont sajnos nem láttam a hazai élelmiszerpolcokon.
  3. A kihűlt halszeletekről eltávolítjuk a bőrét, majd a filéket egy tálba téve, két villa segítségével darabokra szedjük. Meglocsoljuk a citrom levével, hozzáadjuk a citromhéjat (reszelt v. hajszálvékonyra vágott), ráöntjük a majonézt, és végül beleszórjuk a nem túl finomra vágott kaprot. A villával óvatosan összeforgatjuk az egészet. Tálalásig behűtjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9223
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Ajánló

Ünnepi hideg büfé egyik finom tartozékaként ajánlom, mert sajnos nem egy olcsóság. Mindenki kedve és ízlése szerint tálalhatja, pl. főtt tojás karikákkal. A majonézzel kapcsolatban: unokatestvérem trükkje: mennyiségtől függően 1-2 ek száraz vörösborral bolondítja meg. Nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacsaláta Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Ünnepi alkalmakkor finom kiegészítője a hideg büfének.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...