Lazac-avokádó terrin
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Oli
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
490
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
982
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 821.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 195.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
490
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1643.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 868 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 390.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1305 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1038 micro
Összesen
982
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy csészét (vagy kicsi szögletes tálkát) kibélelünk frissentartó fóliával (folpack) úgy, hogy a szélek bőven túllógjanak, a belsejét megkenjük egy teáskanál olívaolajjal.
- A csészét kibéleljük füstölt lazacszeletekkel úgy, hogy azok fedjék egymást, a kilógó rész pedig akkora maradjon, hogy majd a tetejét is befedhessük vele, visszahajtva a széleket.
- Az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk és a húsát kiskanállal kikaparjuk, villával pépessé zúzzuk.
- Hozzáadjuk a krémsajtot, citromlevet, felszeletelt olajbogyót és póréhagymát (lilahagyma is kerülhet bele vagy fekete olajbogyó).
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlevet adunk hozzá, majd belekanalazzuk a tálkába.
- A tetejére hajtjuk a lazacszeletek kilógó részét, becsomagoljuk a fóliába és egy kistányérral (vagy bármivel) lenyomatjuk a tetejét, néhány órára a hűtőbe tesszük.
- Előételként, színes salátaleveleken, vinaigrette-tel permetezve vagy chili szósszal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19240
- Feltöltés dátuma: 2008. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Nem egy tipikus terrin, mivel csak pár órát kell a hűtőben tárolni tálalás előtt. A BBC Good Foodról jött az ötlet, kicsit átkomponáltam, ez lett a végeredmény.