Laxpudding, a svédek burgonyával rakott lazaca
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
188g burgonya108 kcal
-
63g füstölt lazac73 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g tej28 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g kapor19 kcal
Összesen
426
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
750g burgonya433 kcal
-
250g füstölt lazac293 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g tej112 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g kapor77 kcal
Összesen
1707
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
43g burgonya25 kcal
-
14.3g füstölt lazac17 kcal
-
11.5g habtejszín33 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.3g kapor4 kcal
Összesen
97
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1209.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 254.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 469 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
426
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 93 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 820 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4839.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 917 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1259 mg
-
Nátrium 2198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1550 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 1878 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 751 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
1707
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megfőzzük, majd megpucoljuk és 3-4mm vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagy vagy több kisebb edényt kivajazunk, majd az aljára fektetünk egy réteg burgonyakarikát.
- A burgonyákra ráfektetünk egy réteg vékonyra szeletelt gravlaxot vagy füstölt lazacot, majd erre jön egy újabb réteg burgonya, amire ismét lazac, és így tovább, amíg el nem fogynak. A sütőtál méretétől függ a rétegek száma, a lényeg, hogy a legfelső réteg burgonya legyen.
- A tojást, a habtejszínt és a tejet egy tálba vagy mérőpohárba öntjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd összeturmixoljuk. Ha szeretjük a kaprot, akkor a végén keverjünk hozzá azt is felaprítva.
- A tojásos keveréket ezután a lazac-burgonya rakottasra öntjük és hagyjuk, hogy átcsurogjon a rétegeken. Ha szükséges, egy villa vagy kés segítségével egyengessük el a folyadék útját a rétegek között.
- A rakott lazacot 170 fokos sütőbe tesszük, ahol 25-30 perc alatt aranybarnára és szaftosra sütjük, majd pár perc pihentetés után tálaljuk is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 67
- 7 napos nézettség: 434
- Össznézettség: 612
- Feltöltés dátuma: 2024. december 05.
Ajánló
A mi verziónkból most kimaradt, de akár karamellizált hagymát is pakolhatunk a lazac- és burgonyarétegek közé.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
359 recept
Ezt az egyszerű rakottast könnyen összedobhatjuk, ráadásul remek példája annak, hogyan készíthetünk egy kevés lazacból kiadós és laktató főételt. Füstölt lazacból és gravlaxból egyaránt készíthető, a rétegek közé ízlés szerint hagymát is csempészhetünk, sőt, édesburgonyával is működik a recept! Főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, legyen szó vasárnapi ebédről vagy ünnepi lakomáról.