r
Nosalty Logó

Laxpudding, a svédek burgonyával rakott lazaca

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Laxpudding, a svédek burgonyával rakott lazaca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    469 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    2198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    1878 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, majd megpucoljuk és 3-4mm vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagy vagy több kisebb edényt kivajazunk, majd az aljára fektetünk egy réteg burgonyakarikát.
  3. A burgonyákra ráfektetünk egy réteg vékonyra szeletelt gravlaxot vagy füstölt lazacot, majd erre jön egy újabb réteg burgonya, amire ismét lazac, és így tovább, amíg el nem fogynak. A sütőtál méretétől függ a rétegek száma, a lényeg, hogy a legfelső réteg burgonya legyen.
  4. A tojást, a habtejszínt és a tejet egy tálba vagy mérőpohárba öntjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd összeturmixoljuk. Ha szeretjük a kaprot, akkor a végén keverjünk hozzá azt is felaprítva.
  5. A tojásos keveréket ezután a lazac-burgonya rakottasra öntjük és hagyjuk, hogy átcsurogjon a rétegeken. Ha szükséges, egy villa vagy kés segítségével egyengessük el a folyadék útját a rétegek között.
  6. A rakott lazacot 170 fokos sütőbe tesszük, ahol 25-30 perc alatt aranybarnára és szaftosra sütjük, majd pár perc pihentetés után tálaljuk is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 67
  • 7 napos nézettség: 434
  • Össznézettség: 612
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 05.

Ajánló

A mi verziónkból most kimaradt, de akár karamellizált hagymát is pakolhatunk a lazac- és burgonyarétegek közé.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Laxpudding, a svédek burgonyával rakott lazaca
Rosanics Petra 359 recept

Ezt az egyszerű rakottast könnyen összedobhatjuk, ráadásul remek példája annak, hogyan készíthetünk egy kevés lazacból kiadós és laktató főételt. Füstölt lazacból és gravlaxból egyaránt készíthető, a rétegek közé ízlés szerint hagymát is csempészhetünk, sőt, édesburgonyával is működik a recept! Főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, legyen szó vasárnapi ebédről vagy ünnepi lakomáról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...