r
Nosalty Logó

Laskagombás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gombagasztro
Laskagombás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

884
Kalória
20g
Fehérje
57.5g
Szénhidrátok
65.3g
Zsír
192.2g
Víz
255.1g
Koleszterin
5.1g
Rost
2.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    261.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    768.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 3532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük. A jéghideg vajat felkockázzuk, és a csipet sóval együtt a liszthez adjuk, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet is. Az alapanyagokat robotgéppel jól összegyúrjuk. A tésztát minimum 2 órára hűtőbe tesszük nyújtás előtt.
  2. A töltelékhez a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. 2-3 evőkanál olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk egy serpenyőben.
  3. A bébilaskát feldaraboljuk, a hagymához adjuk, majd ízlés szerint megsózzuk. A rozmaringleveleket leszedjük a szárról, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A két tojást, két csipet sóval és egy villa segítségével enyhén felverjük, majd a kihűlt gombához keverjük. Fontos, hogy a gomba ne legyen meleg, különben kicsapja a tojást, és nem egy krémes töltelék, hanem rántotta lesz belőle.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen nagyjából 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztával kibéleljük a piteformát. A kilógó részeket levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, megtöltjük sütőbabbal, és az előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
  6. Amíg sül a tészta, a sajtot lereszeljük. A sütési idő letelte után kivesszük a sütőből a tésztát, kiszedjük a sütőbabot, és megtöltjük a gombás töltelékkel. Megszórjuk a sajttal, és további 20-25 percig sütjük.
  7. Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé zöld salátát, de önmagában is finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy sósabb pitetésztát készítünk, és ezt töltjük meg csodafinom laskagombás töltelékkel. A legjobb, ha ún. baby laskát használunk, ennek a levelei sokkal kisebbek. Akár főételnek, de tízóraira vagy uzsonnára is nagy kedvenc ez a rozmaringos laskagomba pite sok-sok sajttal. Ez a titka, hogy jól szórjuk meg reszelt sajttal!  NE ijedjünk meg a hosszú leírástól, csak részletes!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!