r
Nosalty Logó

Lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 403 kcal
  • 20% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 2417 kcal
  • 20% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 89 kcal
  • 20% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 403 kcal
  • 20% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7021 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2834 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    2552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 2417 kcal
  • 20% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A ragut felmelegítjük (ha darálthúsból készül, akkor a darált húst elkészítjük, majd hozzákeverjük a bolognai szószt).
  2. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet (ne túl sokat, mert akkor csomós lesz), majd felöntjük tejjel. Folyamatos keverés mellett várunk, míg el kezd sűrűsödni. (Puding állagúnak kell lennie.) Ha híg lisztet, ha sűrű tejet adunk még hozzá. Ha kész ízesítjük sóval, és egy pici őrölt fahéjjal.
  3. Veszünk egy jénai tálat, és az aljára teszünk a raguból úgy 3 evőkanállal, majd a besamelből is ugyanennyit, összekeverjük.
  4. Rárakjuk a lasagne lapot (lapokat) úgy, hogy befedje a szószt. Majd megint ragu, besamel, de ennek a tetejére már reszelt parmezán is kerül.
  5. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart. Ügyelni kell viszont arra, hogy a tetejére ragus besamel kerüljön. Ezt gazdagon megszórjuk parmezánnal, majd alufóliával lefedjük, és tűpróbáig sütjük.
  6. Ezután levesszük róla az alufóliát, és úgy sütjük tovább addig, míg a teteje szép aranybarna lesz. Ha egy kicsit kihűlt, csak akkor lehet tálalni, különben szétesik. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 75035
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy olasz ismerősömtől tanultam. Alig vártam már, hogy elkészüljön, amikor megmutatta az elkészítését, és mondhatom nem csalódtam. Isteni finom lett. A hozzávalók árban egy kicsit borsosak, ha olasz hozzávalókat veszünk, de lehet helyettesíteni olcsóbbakkal is. Mindenkinek a pénztárcájától függ. De aki elkészíti, biztosan nem fogja megbánni!

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...