r
Nosalty Logó

Lapcsánka -Tócsni 8.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsó
Lapcsánka -Tócsni 8.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
11.3g
Fehérje
39.5g
Szénhidrátok
15.8g
Zsír
195.6g
Víz
180g
Koleszterin
5.2g
Rost
2.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2568 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 1020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogyhosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjéthasználni.)
  2. Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.
  3. Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.
  4. Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Sokféle hasonló lapcsánka, ill. tócsni szerepel már a receptek között, bizonyára mindegyik nagyon finom. Mi leginkább így szeretjük, ropogósan, ahogy a krumpliszálkák kilógva jól megsülnek. Az anyukám a háború alatt gyakran sütötte hús helyett. Kislányként én bármilyen húsnál jobban szerettem. Az unokáim, sőt már a nagyobb dédunokáim is szívesen eszik, persze ha tudom, hogy ők jönnek, óvatosabban használom a fűszereket. Melegen a legjobb, ha magában esszük, kézzel enni is lehet.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!