r
Nosalty Logó

Lajcsi szelet torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lajcsi szelet torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Összesen 935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Összesen 7464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1574 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 7464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Elkészítés

tésztához

  1. A tojást, mézet, cukrot, szódabikarbónát és a margarint gőz fölött összeforraljuk, majd félretesszük pár percre.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd fokozatosan hozzákeverjük a felforralt összetevőket.
  3. Ebből a tésztamennyiségből 6 lapot sütünk, 22 cm-es tortaformával kiszaggatva. Langyos tésztával könnyű dolgozni, ha esetleg kihűlne, 5-10 másodpercre rakjuk mikróba. A lapokat sütés előtt szurkáljuk meg villával a felhólyagosodás elkerülése érdekében.
  4. Gáztepsi alján, közepes lángon 10-15 perc alatt megsül.

krémhez

  1. A puncs pudingot 6 dl tejben megfőzzük. A banán pudingot is ugyanígy elkészítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 2 részre osztjuk. Az egyik részét a kihűlt puncs pudingba, a másik részét pedig a banán pudinghoz keverjük.
  3. Ezután betöltjük a lapokat a krémmel. Ebből a mennyiségből jutott a torta tetejére és oldalára is.

csokimázhoz

  1. A cukrot összekeverjük a kakaóporral, majd hozzáöntünk kb. 1-2 dl vizet, majd sűrűre főzzük.
  2. Ha összeforrt, kellően sűrű lett, levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint, ha teljesen elolvadt, mehet a tortára. Én ráöntöttem a tetejére, és hagytam lecsorogni.
  3. Minimum egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 14364
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátom születésnapjára készítettem el kerek tortalapokból a kedvenc süteményét, a lajcsi szeletet :)

Hozzávalók

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...