r
Nosalty Logó

Lajcsi szelet torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lajcsi szelet torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

krémhez

csokimázhoz

935
Kalória
12.6g
Fehérje
127.6g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
50.7g
Víz
45g
Koleszterin
3.9g
Rost
65.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Összesen 935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Összesen 7464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

csokimázhoz

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1574 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 7464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A tojást, mézet, cukrot, szódabikarbónát és a margarint gőz fölött összeforraljuk, majd félretesszük pár percre.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd fokozatosan hozzákeverjük a felforralt összetevőket.
  3. Ebből a tésztamennyiségből 6 lapot sütünk, 22 cm-es tortaformával kiszaggatva. Langyos tésztával könnyű dolgozni, ha esetleg kihűlne, 5-10 másodpercre rakjuk mikróba. A lapokat sütés előtt szurkáljuk meg villával a felhólyagosodás elkerülése érdekében.
  4. Gáztepsi alján, közepes lángon 10-15 perc alatt megsül.

krémhez

  1. A puncs pudingot 6 dl tejben megfőzzük. A banán pudingot is ugyanígy elkészítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 2 részre osztjuk. Az egyik részét a kihűlt puncs pudingba, a másik részét pedig a banán pudinghoz keverjük.
  3. Ezután betöltjük a lapokat a krémmel. Ebből a mennyiségből jutott a torta tetejére és oldalára is.

csokimázhoz

  1. A cukrot összekeverjük a kakaóporral, majd hozzáöntünk kb. 1-2 dl vizet, majd sűrűre főzzük.
  2. Ha összeforrt, kellően sűrű lett, levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint, ha teljesen elolvadt, mehet a tortára. Én ráöntöttem a tetejére, és hagytam lecsorogni.
  3. Minimum egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22

A barátom születésnapjára készítettem el kerek tortalapokból a kedvenc süteményét, a lajcsi szeletet :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!