Lágytojás spárgával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
140g zöldspárga20 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
189
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
140g zöldspárga20 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
189
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
26.3g tojás33 kcal
-
67g zöldspárga9 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
Összesen
90
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
189
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
189
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 449 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig főzzük.
- Leöntjük róla a forró vizet, és hideget engedünk rá, hogy megakadályozzuk a további fővést.
- A spárgát megmossuk, és letörjük a fás(abb) alsó részt.
- A tojást "megskalpoljuk" és kevés vajat teszünk bele (én nem szoktam sózni, de aki úgy szereti, azt is lehet).
- Aspárgát belemártogatjuk és így esszük ki a lágytojást a héjából.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9150
- Feltöltés dátuma: 2009. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Ez a recept bármely versenyen sikerrel indulhatna a "nem-recept" kategóriában, mégis úgy éreztem, hogy az egyszerűsége ellenére ide kívánkozik a spárga tiszteletére.