Különleges narancsos csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
A torta díszítéséhez
-
60g marcipán277 kcal
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
A torta díszítéséhez
-
600g marcipán2772 kcal
Összesen
7198
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
21.6g tojás27 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
13.5g tojás17 kcal
-
12.3g cukor47 kcal
-
12.3g margarin88 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
A torta díszítéséhez
-
29.4g marcipán136 kcal
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134 g
Zsír
-
Összesen 388.8 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 2341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6154 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1284 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 2581 mg
-
Nátrium 1912 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 775.7 g
-
Cukor 650 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 544 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3057 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 516 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1892 mg
-
Retinol - A vitamin: 2927 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3186 micro
Összesen
7198
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg margarin
-
10 csepp narancsaroma
A torta díszítéséhez
-
600 g marcipán
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta készítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjét egy csipet sóval és 2-3 ek. narancslével kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral kikeverjük, úgy, hogy a cukorszemcséket ne lehessen benne érezni. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként a sárga masszához adjuk. 1 narancs héját belereszeljük, és elkeverjük.
- A sárga masszához egy kis tojásfehérjehabot adunk, majd ezzel jól összekeverjük. Ezzel picit fellazul az amúgy tömény sárga massza.
- Lapos fakanállal finoman hozzáadjuk a maradék tojásfehérje-habot, és alulról felfelé úgy forgatjuk össze a sárga masszával, hogy a hab ne nagyon törjön meg.
- Mikor a tészta egyneművé vált, kapcsos tortaformába öntjük.
- Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Krém készítése:
- Tojásokat a cukorral, a kakaóporral, a narancs reszelt héjával és a narancsaromával vízfürdő felett felfőzzük.
- Teljesen kihűtjük.
- Belekeverjük a margarint.
- Hűtőbe tesszük fél órára.
- Összeállítás:
- Miután kihűlt a piskóta, 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
- Krémmel kívülről is megkenjük a tortát, oldalát, tetejét.
- Fél órára újra a hűtőbe tesszük.
- Marcipánt keményítős deszkán kinyújtjuk, feltekerjük a sodrófára, és óvatosan a tortára tesszük.
- Elkezdjük a marcipánt a tortára simogatni, a szélét szépen a tortára igazítjuk, és a felesleget levágjuk.
- Szaténszalaggal körbekötjük, és saját készítésű marcipánvirágokkal díszítjük. (A barna virágokat kakaóporral színeztem.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16066
- Feltöltés dátuma: 2010. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Édesapám születésnapjára készült a torta. Pontosan az egyszerű, letisztult formájában rejlik a különlegessége. Igaz, hogy bőven kell rá időt szánni, de a család elismerése mindent megér!