r
Nosalty Logó

Kukoricaleves szójaitallal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Kukoricaleves szójaitallal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1664.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    399 micro
  • β-karotin
    2517 micro
  • β-crypt
    690 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5905 micro
Összesen 911 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    384 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenjük be a paradicsomokat olívaolajjal, és tegyük be őket a magas hőmérsékletre állított sütőbe legalább 20-30 percre.
  2. A kukoricát öntsük egy tálba, ha konzervkukoricát használunk, öntsük rá a levét is. A kukorica ¾-edét tegyük egy turmixgépbe, és turmixoljuk addig, amíg püré állagú lesz, majd egy sűrűn szőtt szűrőn keresztül szűrjük bele a maradék kukoricát tartalmazó tálba.
  3. A póréhagymát vágjuk vékony csíkokra, tegyük egy lábasba a maradék olívaolajjal együtt, és pirítsuk óvatosan addig, amíg bebarnul. Adjunk hozzá 5 dl vizet, és főzzük 10 percen át, aztán egy hőálló turmixba öntve turmixoljuk össze.
  4. Az így kapott léhez öntsük hozzá a kukoricapürét és az egyben hagyott kukoricaszemeket, és adjunk hozzá 2-4 dl szójaitalt attól függően, hogy mennyire sűrűre szeretnénk a levest. Forraljuk fel, adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint, és az isteni kukoricalevesünk máris elkészült.
  5. Tálalhatjuk melegen és hidegen is, de mielőtt hozzálátnánk, halmozzunk a tetejére a sült paradicsomot, és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3505
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 20.

Receptkategóriák

Nem csak a pattogtatás és a főzés a legjobb dolog, ami a kukoricával történhet. Próbáld ki ezt az az egyedi kukoricalevest is, aminek a különlegességét a szója adja meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...