Krumplisaláta gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kozák Brigitta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
655
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2621
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 239.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
655
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 201.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1908.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 933 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 958 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 807 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1290 micro
Összesen
2621
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük főni.
- Közben4 db tojást is keményre főzzük. A maradék egy tojásból majonézt készítünk.
- A majonézhez a tojás sárgáját egy tálba tesszük, hozzáadunk 1 kk mustárt és az olajat vékony sugárba belecsorgatva sűrűre keverjük. Én a keveréshez csepp alakú habverőt használok, mert így biztos nem megy össze vagy lesz csomós a majonéz.
- A lilahagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és enyhén besózzuk. Néhány perc múlva kezünkkel kicsavarjuk. Ez elveszi a hagyma esetleges vad, csípős erejét.
- Miután a krumplik és a tojások megfőttek, megpucoljuk azokat és karikára vágjuk.
- Végül egy nagy tálba helyezzük a hozzávalókat: krumpli, tojás, hagyma, majonéz. Ilyenkor azt a felvágottat, ami éppen otthon van (kolbász, szalámi, párizsi…) felszeletelem és azt is hozzáteszem. Mivel így elég száraz lenne a saláta,1-2 dl vízzel szaftosabbá tehetjük azt. A vízbe feloldunk 1kk sót és 1 kk cukrot, majdhozzáadunk 1 kanál ecetet.Ezt ráöntjük a hozzávalókra.
- Végül borsozzuk, majd lazán összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a karikákat.
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 115
- Össznézettség: 103943
- Feltöltés dátuma: 2010. október 07.
Ajánló
Ha kihagyjuk belőle a felvágottat, vegetáriánusok is jóízűen falatozhatnak belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Kozák Brigitta
15 recept
Akár langyosan, akár hidegen igazán laktató finomság.