r
Nosalty Logó

Krumplis rakott padlizsán, Papa Alexie módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BioValue
Krumplis rakott padlizsán, Papa Alexie módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott padlizsánhoz

456
Kalória
9.2g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
478.3g
Víz
-
Koleszterin
12.4g
Rost
17g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rakott padlizsánhoz

Összesen 456 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rakott padlizsánhoz

Összesen 5464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rakott padlizsánhoz

Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    478.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 456 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7242.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1004 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.1 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

Víz

  • Összesen
    5739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1481 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2020 micro
  • β-karotin
    9369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    3529 micro
Összesen 5464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    698 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

A rakott padlizsánhoz

  1. A padlizsánt és a krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd hosszában, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A padlizsánszeleteket besózzuk és egymásra rétegezve egy lefedett tálban fél órára állni hagyjuk, majd a szeletekből a sós levet kinyomkodjuk (így mérséklődik a kesernyés íz).
  3. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, a padlizsánszeleteket olajjal bevonva, időnként megforgatva 15 percig pirítjuk.
  4. Ezután a kurmplit pirítsuk 5 percig olajban, majd tegyük bele egy nagy hőálló üvegtálba (jénaiba), ezután egyenletesen elosztva tegyük rá a padlizsánszeletek felét.
  5. Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, amelyen a hagymát és a paradicsomot megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, kevés őrölt római köményt és őrölt fahéjat, majd további 10 percig pároljuk.
  6. A megpárolt ragut öntsük a jénaiba a padlizsánszeletekre és oszlassuk el egyenletesen, majd rakjuk rá a padlizsánszeletek másik felét.
  7. A megrakott tál tetejére szórjuk a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, egy órán át sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ebbe a szaftos-ízes rakott padlizsánba harapva eszünkbe juthat a görög muszaka: szerencsére annál maceramentesebb recepttel van itt dolgunk. Kiadós ebéd vagy vacsora válhat belőle, ráadásul kifejezetten egészséges is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!