r
Nosalty Logó

Krumplis pogácsa ahogy lukigro készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krumplis pogácsa ahogy lukigro készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 1506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 6028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    324.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10460.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    5939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3156 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1927 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 6028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A burgonyát héjában feltesszük sós vízben főni, majd meghámozzuk és krumplinyomóval kinyomjuk.
  2. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, amihez a tojássárgáját, a margarint, a sót és végül a kinyomott burgonyát tesszük.
  3. Összegyúrjuk, és 45 percig kelesztjük meleg helyen. Kelesztés után kisodorjuk, majd olvasztott margarinnal megkenjük, hajtogatjuk és újból pihentetjük 15 percig. Ismételjük meg a folyamatot még egyszer.
  4. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, késsel megcsíkozzuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és szaggatjuk.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tepsibe rakott pogikat először 13-15 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 180 fokra, és tovább sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5508
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Mindazoknak ajánlom, akik egy jó pogácsareceptet keresnek :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokfajta pogácsareceptet kipróbáltam, de ez a recept vált be a legjobban nekem és családom számára :)

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...