r
Nosalty Logó

Krumpli paprikában húsba tekerve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
RAW
Krumpli paprikában húsba tekerve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krumplihoz

A töltött húshoz

545
Kalória
38.8g
Fehérje
40.7g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
359.4g
Víz
183g
Koleszterin
5.8g
Rost
4.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A töltött húshoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A töltött húshoz

Összesen 2183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A töltött húshoz

Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 2183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A krumplit megpucoljuk, és vízben megfőzzük.
  2. A vizet leöntjük, és még a meleg krumplihoz tesszük a tojássárgáját, jól összedolgozzuk.
  3. A fokhagymákat kevés olajon borssal meghintve pirítjuk (ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg).
  4. Tegyük hozzá a cukrot és a vajat.
  5. A megpirított fokhagymát öntsük a krumplihoz (öntsük a vajas olajos levet is a krumplira).
  6. Jól összedolgozzuk, akkor jó, ha a krumpli teljesen össze van törve, és krémesen sűrű.
  7. Ízlés szerint sózuk.
  8. Vékonyan szeletelt húsra van szükségünk. Ne legyen vastagabb 0,5-0,7cm, és legyen annyira széles és hosszú, hogy be tudjuk vele fedni a paprikát.
  9. A paprikák belsejét kitisztítjuk, és megtömjük a krumplival.
  10. Egy baconbe csavarjuk, fedjük le a baconnal a paprika nyílását, hogy a krumpli ne folyjon ki.
  11. Tekerjük a csirke vagy pulyka szeletet a baconra.
  12. Most még egy réteg bacon következik, amit a csirkére tekerünk, ez a bacon rögzíteni fogja és összefogja.
  13. Fogpiszkálóval 4-6 oldaról rögzítjük.
  14. Borssal megszórjuk a tetejét.
  15. A vöröshagymát hosszában vastagabb szeletekre vágjuk.
  16. Egy hőálló tálban fólián vagy grillen sütjük.
  17. Szórjuk meg a hagymával, így az íze finomabb, és köretnek is használható.
  18. Közepes hőmérsékleten kb. 35-50 percik sütjük.
  19. Takarjuk le fóliával, és forgasuk a húst, hogy a bacon le ne égjen, és hogy egyenletesen ropogós legyen.
  20. A maradék krumplival és salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Igazából csak rántott husit szerettem volna csinálni fokhagymás krumplival, és ez lett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!