Krumpli paprikában húsba tekerve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
7g fokhagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
A töltött húshoz
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
545
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
27g fokhagyma36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
A töltött húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
2183
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplihoz
-
45.3g burgonya26 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
A töltött húshoz
-
22.6g csirkemellfilé27 kcal
-
18.1g paprika3 kcal
-
6.2g bacon24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
Összesen
98
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1015.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 359.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
545
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.1 g
Zsír
-
Összesen 101.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4063.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 1930 mg
-
Nátrium 1321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1437.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 425 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 754 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1412 micro
Összesen
2183
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A krumplihoz
-
1 kg burgonya
-
1 db tojássárgája
-
9 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek vaj
-
1 csipet barna cukor
A töltött húshoz
-
8 szelet bacon
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
A krumplihoz
- A krumplit megpucoljuk, és vízben megfőzzük.
- A vizet leöntjük, és még a meleg krumplihoz tesszük a tojássárgáját, jól összedolgozzuk.
- A fokhagymákat kevés olajon borssal meghintve pirítjuk (ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg).
- Tegyük hozzá a cukrot és a vajat.
- A megpirított fokhagymát öntsük a krumplihoz (öntsük a vajas olajos levet is a krumplira).
- Jól összedolgozzuk, akkor jó, ha a krumpli teljesen össze van törve, és krémesen sűrű.
- Ízlés szerint sózuk.
- Vékonyan szeletelt húsra van szükségünk. Ne legyen vastagabb 0,5-0,7cm, és legyen annyira széles és hosszú, hogy be tudjuk vele fedni a paprikát.
- A paprikák belsejét kitisztítjuk, és megtömjük a krumplival.
- Egy baconbe csavarjuk, fedjük le a baconnal a paprika nyílását, hogy a krumpli ne folyjon ki.
- Tekerjük a csirke vagy pulyka szeletet a baconra.
- Most még egy réteg bacon következik, amit a csirkére tekerünk, ez a bacon rögzíteni fogja és összefogja.
- Fogpiszkálóval 4-6 oldaról rögzítjük.
- Borssal megszórjuk a tetejét.
- A vöröshagymát hosszában vastagabb szeletekre vágjuk.
- Egy hőálló tálban fólián vagy grillen sütjük.
- Szórjuk meg a hagymával, így az íze finomabb, és köretnek is használható.
- Közepes hőmérsékleten kb. 35-50 percik sütjük.
- Takarjuk le fóliával, és forgasuk a húst, hogy a bacon le ne égjen, és hogy egyenletesen ropogós legyen.
- A maradék krumplival és salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9547
- Feltöltés dátuma: 2012. május 06.
Ajánló
Vasárnapi ebédre, fokhagyma kedvelőknek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Igazából csak rántott husit szerettem volna csinálni fokhagymás krumplival, és ez lett belőle.