Krémsajtos retek-zellerszósz
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 349.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 476 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2520 micro
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A krémsajtot keverjük ki a joghurttal.
- Reszeljük le finomra a retket meg a zellergumót. A karikára vágott újhagymával együtt keverjük az öntethez. Majdnem elfelejtettem, én raktam bele egy gerezd fokhagymát is, finomra vágva.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1003
- Feltöltés dátuma: 2018. május 09.
Ajánló
Pirítósra kenve, sültek mellé vagy chipsszel tunkolgatni. Nálunk a kardhal nyárson recept mellet volt az egyik köret ez a szósz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szóval elmentünk a "világ végére", mert laktózmentes tejfölre vadásztunk, de nem volt ebben a boltban. Volt viszont krémsajt meg kecskejoghurt meg fekete retek. Aztán beszeltem a lánykámmal, és azt mondta, hogy úgy néz ki, nem csak a laktózra érzékeny, hanem a tejtermékekre úgy általában. Na, jó, de most akkor mit kezdjek az ipari mennyiségű krémsajttal, amit a világ végen vásároltam, mert oda nem megyünk minden héten? Gondoltam, jó lesz majd kenyérre kenve, hat úgy lett! De nem csak arra jó, mert kardhalat sütöttem nyárson, és a retek annyi levet engedett, hogy ez a krém mar szósznak is beillett. Másodjára piros retekkel készült.