r
Nosalty Logó

Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Összesen 1486 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Összesen 8911 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1486 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    407.1 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4418.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1243.5 g
  • Cukor
    749 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    926 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 8911 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. Egy kis lábasban a csokoládét, a vajat, a tejet, cukrot és a vanillincukrot kis lángon addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem olvad benne. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval összekeverjük, majd a fehércsokoládés tejet ráöntjük, jól összekeverjük, majd a tojásokat is beledolgozzuk.
  3. A masszát a tortaformába töltjük, és 160 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az eperlekvárral megkenjük.
  4. A sajtrémet a vajjal és a porcukorral simára keverjük, majd a tortára kenjük. Díszíthetjük színes cukorkákkal vagy friss eperrel is.

A mázhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1519
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Lágyan omló fehércsokoládés tészta habkönnyű, krémes paplan alatt, majd eperlekvárrétegen elterülő friss eperszeletek – ugye meggyőztelek, hogy ezt a tortát feltétlenül  ki kell próbálnod?  Hisz alkalmat mindig lehet találni a sütizésre. A lényeg, hogy eperlekvár legyen a kamrádban.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...