Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tortalaphoz
-
42g vaj299 kcal
-
23g fehér csokoládé126 kcal
-
42g tej23 kcal
-
5 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
A tortaalap megkenéséhez
-
25g eperlekvár70 kcal
Díszítéshez
-
25g eper8 kcal
-
32g színes cukorka120 kcal
Az eperlekvárhoz
Összesen
1486
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tortalaphoz
-
250g vaj1793 kcal
-
140g fehér csokoládé755 kcal
-
250g tej140 kcal
-
31 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
300g xilit720 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
A tortaalap megkenéséhez
-
150g eperlekvár417 kcal
Díszítéshez
-
150g eper45 kcal
-
190g színes cukorka722 kcal
Az eperlekvárhoz
Összesen
8911
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tortalaphoz
-
6.2g vaj44 kcal
-
3.4g fehér csokoládé19 kcal
-
6.2g tej3 kcal
-
0.2g vanillincukor1 kcal
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
7.4g xilit18 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
A tortaalap megkenéséhez
-
3.7g eperlekvár10 kcal
Díszítéshez
-
3.7g eper1 kcal
-
4.7g színes cukorka18 kcal
Az eperlekvárhoz
-
36.9g eper11 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.6g zselésítő befőzőszer2 kcal
Összesen
219
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.3 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 269.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
1486
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.5 g
Zsír
-
Összesen 407.1 g
-
Telített zsírsav 202 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4418.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1312 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1586 mg
-
Nátrium 1057 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1243.5 g
-
Cukor 749 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1616.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 926 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 2415 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 638 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 935 micro
Összesen
8911
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
14 dkg fehér csokoládé
-
2.5 dl tej
-
25 dkg finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
30 dkg xilit
-
2 db tojás
-
1 csipet só
A mázhoz
A tortaalap megkenéséhez
-
15 dkg eperlekvár
Díszítéshez
Az eperlekvárhoz
Elkészítés
A tortalaphoz
- Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, az alját sütőpapírral kibéleljük.
- Egy kis lábasban a csokoládét, a vajat, a tejet, cukrot és a vanillincukrot kis lángon addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem olvad benne. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval összekeverjük, majd a fehércsokoládés tejet ráöntjük, jól összekeverjük, majd a tojásokat is beledolgozzuk.
- A masszát a tortaformába töltjük, és 160 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az eperlekvárral megkenjük.
- A sajtrémet a vajjal és a porcukorral simára keverjük, majd a tortára kenjük. Díszíthetjük színes cukorkákkal vagy friss eperrel is.
A mázhoz
- A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
- A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
- A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
- A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1520
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Haas szakács - Lekváros torták
10 recept
Lágyan omló fehércsokoládés tészta habkönnyű, krémes paplan alatt, majd eperlekvárrétegen elterülő friss eperszeletek – ugye meggyőztelek, hogy ezt a tortát feltétlenül ki kell próbálnod? Hisz alkalmat mindig lehet találni a sütizésre. A lényeg, hogy eperlekvár legyen a kamrádban.