r
Nosalty Logó

Krémes torta barnatésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes torta barnatésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    285.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.1 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2005 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 5767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat sorban összedolgozzuk: tojás, cukor, lekvár, liszt, szódabikarbóna, tej, olaj, fahéj (lehet mixerrel is, gyorsabb).
  2. A tepsit kivajazzuk, és kevés panírmorzsát szórunk rá. Kisebb, magas falú tepsibe borítjuk a tésztát, hogy több rétegre tudjuk majd vágni. Előmelegített sütőben megsütjük. Hosszú gyufaszállal tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e. Mikor már félig kihűlt, félbe vágjuk, majd 2-2 lapra vágjuk, így 4 lapunk lesz.
  3. A krémhez először pudingot főzünk, majd ha már felfőtt, beletörjük az étcsokit, és ízlés szerint rumot öntünk bele. Félretesszük. Ha már kezd hűlni, beletesszük a margarint, s felolvasztjuk, hogy a krém lágyabb legyen.
  4. Veszünk egy lap piskótatésztát, és megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a második lapot, s azt is megkenjük, utána a harmadik lapot szintén, végül ráhelyezzük a tetejét (a negyedik lapot).
  5. A maradék pudingkrémmel teljesen bevonjuk a tortát. Felverjük a tejszínhabot, s tetszés szerint díszítjük, illetve csokidarát is szórhatunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2961
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és könnyű - nem tudod elrontani!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...