r
Nosalty Logó

Krémes-szilvás pite

5,0

8 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
bebe74
Krémes-szilvás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

671
Kalória
14.7g
Fehérje
84.5g
Szénhidrátok
31.3g
Zsír
207.2g
Víz
251.3g
Koleszterin
4g
Rost
28.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4027 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1583 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2154 micro
  • β-crypt
    364 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1841 micro
Összesen 4027 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.
  3. Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém

  1. A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük ( a pudingot nem kell előtte megfőzni), és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.
  2. A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
  3. 180 C-ra előmelegített sütőben, 45 percig sütjük , ha nagyon puha, leves a szilva akár 60 perc is kellhet neki . (Sütőtől függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Ezt a szilvás pitét (más gyümölcsből is elkészíthető) a tetején lévő vaníliás réteg teszi különlegessé.  Többen jelezték csalódottan, hogy nem is krém van rajta. Valóban nem egy nyers, habos/vajas krém, hanem egy sült réteg. Ami viszont egy lágyabb, krémesebb ízélmény, mint ha hagyományosan pitetésztával borítanánk be a gyümölcsöt, ezért neveztem el krémes pitének.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!