Krémes-szilvás pite
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
3 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 db tojássárgája
-
1 ek tejföl
-
1 csipet só
Krém
-
3 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
-
1 kg szilva
-
fahéj ízlés szerint
-
5 evőkanál búzadara
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
29 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
167g szilva72 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g búzadara36 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
171 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
1000g szilva432 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g búzadara216 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
47.5g szilva21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.8g búzadara10 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 207.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 187.7 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5534.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1348 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 2337 mg
-
Nátrium 1408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.9 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 1243.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1778 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 932 mg
-
Retinol - A vitamin: 1583 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 2154 micro
-
β-crypt 364 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1841 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.
- Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)
Krém
- A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük ( a pudingot nem kell előtte megfőzni), és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.
- A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
- 180 C-ra előmelegített sütőben, 45 percig sütjük , ha nagyon puha, leves a szilva akár 60 perc is kellhet neki . (Sütőtől függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
Ezt a szilvás pitét (más gyümölcsből is elkészíthető) a tetején lévő vaníliás réteg teszi különlegessé. Többen jelezték csalódottan, hogy nem is krém van rajta. Valóban nem egy nyers, habos/vajas krém, hanem egy sült réteg. Ami viszont egy lágyabb, krémesebb ízélmény, mint ha hagyományosan pitetésztával borítanánk be a gyümölcsöt, ezért neveztem el krémes pitének.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!