r
Nosalty Logó

Krémes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Krémes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5131.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 8193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk. Ne legyen túl kemény, mert akkor nehéz lesz nyújtani.
  2. 6 lapot nyújtok belőle, melyet egyenként előmelegített sütőben világosra sütünk. (Én nagy tepsi méretűre szoktam kinyújtani.)
  3. A krémhez: megpirítjuk a cukrot egy teflon lábasban. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk!
  4. Ha már szépen megkaramellizálódott, ráöntjük a tejet. Vigyázat, nagyon forró a cukor, a tej meg hideg!!! Óvatosan! Ha felolvadt a tejben a cukor, akkor mehet bele a kakaós liszt.
  5. Előzőleg a kakaót és a lisztet szárazon összekeverjük, és tejjel simára dolgozzuk. Ebbe teszünk pár merőkanál forró tejet, és utána öntjük a többihez.
  6. Csomómentesen eldolgozzuk. Miután levettük a tűzről, belekeverjük a vajat és a rumot.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, és hűtőbe tesszük 1 napra.
  8. Kis kockákra szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Finom, olcsó, kiadós sütemény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 37269
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes lepény
Petruska 61 recept

Nagymamám receptes könyvében találtam. Egyszerű elkészíteni, nem túl édes, kiadós.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...