Krémek tortája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
7g tojás9 kcal
A krémsajtos réteghez
A pudingos réteghez
-
38g tej21 kcal
-
21 kcal
A tejszínhabos réteghez
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
A díszítéshez
-
5g csokoládé27 kcal
Összesen
525
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémsajtos réteghez
A pudingos réteghez
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
A tejszínhabos réteghez
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
19 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A díszítéshez
-
40g csokoládé218 kcal
Összesen
4198
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
4g tojás5 kcal
A krémsajtos réteghez
-
14.7g krémsajt37 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
A pudingos réteghez
-
22.1g tej12 kcal
-
3.3g csokoládés pudingpor13 kcal
A tejszínhabos réteghez
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
A díszítéshez
-
2.9g csokoládé16 kcal
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
525
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 262.7 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 749 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1712.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.9 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 217.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1731 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 1699 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
4198
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
1 ek porcukor
A krémsajtos réteghez
-
120 g porcukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
A pudingos réteghez
-
3 dl tej
A tejszínhabos réteghez
-
200 ml habtejszín
-
2 ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához keverjük össze a porcukrot és a lisztet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Adjuk hozzá a kissé felvert tojást is, majd nagyjából állítsuk össze a tésztát. Tegyük folpackba, nyomkodjuk laposra, s hagyjuk 20 percig a hűtőben megdermedni.
- Egy pizzasütő formát vékonyan vajazzunk ki.
- Nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd terítsük a sütőformába úgy, hogy kis peremet is hagyjunk neki. (Pizzasütő híján piteformát is használhatunk, ebben az esetben a peremet csak fele magasságig borítsa tészta.)
- Szurkáljuk meg villával az egészet, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig.
- Ezután vegyük vissza a hőfokot 160 fokra. Kenjük meg a tésztát tojással, így lezárjuk a tészta pórusait, s a krém nem fogja majd eláztatni. Még két percre dugjuk vissza a sütőbe, majd hűtsük ki teljesen.
- A krémsajtos réteghez keverjük habosra a hozzávalókat, majd tegyük a hűtőbe.
- A leírás alapján készítsük el az Aranka krémport, majd ezt is tegyük a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön.
- A tésztánkat kenjük meg a krémsajttal, majd jöhet rá a pudingos réteg. Az egészet tegyük hűtőbe, és egy éjszakán (vagy 6-8 órán) át hagyjuk dermedni.
- A tejszínt verjük habbá, közben apránként keverjük bele a cukrokat, majd a habfixálót is. Púpozzuk a tejszínhabot a sütemény tetejére.
- Ízlés szerint díszítsük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 22 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 50201
- Feltöltés dátuma: 2010. február 20.
Ajánló
Változatosan díszíthető és a krémek ízesítésének is csak a képzelet szab határt. Lehet gyümölcsökkel ízesíteni, esetleg ételszínezékkel színesíteni. További képek és részletesebb leírás itt találhatók.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Saját "fejlesztésű" torta, Valentin napi születésnapra készült. Nagy sikere lett. A tésztája kellemes, omlós, a krémek pedig nagyon finoman harmonizálnak egymással. Szépen szeletelhető, mutatós édesség. Kiváló ünnepi alkalmakra, meglepetésnek, ajándéknak is. Ez egy ún. pizzatorta: kerek, lapos tésztája van, amire a töltelékek egymás után vannak rétegezve.