r
Nosalty Logó

Kráfli 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kráfli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 6934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.9 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    697 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 6934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 531 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 50 dkg ledarált sertéshájat a 25 dkg liszttel és 3 ek 20%-os ecettel összegyúrjuk, kockává formáljuk, és félretesszük.
  2. 45 dkg lisztet 2 tojássárgájával, pici sóval, 5 dkg cukorral, langyos vízzel rétestészta keménységűre gyúrjuk, negyed órát pihentetjük.
  3. Elsodorjuk az összegyúrt hájat, beletesszük a közepébe a tésztát, és együtt nyújtjuk tovább 1,5 cm vastagságúra, majd hajtogatjuk alulról felfelé, felülről lefelé, jobbról balra és balról jobbra. Ezt az eljárást még kétszer megismételjük.
  4. Harmadik nyújtásnál fél cm vastagságúra nyújtjuk, izzó késsel kockákra vágjuk, a közepébe kemény lekvárt vagy dió-, máktölteléket teszünk, forró sütőben megsütjük.
  5. Melegen vaníliás porcukorral megszórjuk. Hidegen és melegen fogyasztható, nagyon sokáig eláll, ha marad belőle.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21571
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Ajánló

Az ecetet mindet bele kell tenni, amit leírtam, attól lesz magas és porhanyós a tészta, az ecet ki fog belőle sülni, nem lehet  érezni a kisült tésztában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Disznóöléskor több adag hájat ledarálok, és 50 dkg-os csomagokban lefagyasztom,így az év bármely szakában tudok hájas kráflit sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...