r
Nosalty Logó

Kozák sapka Tündérke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kozák sapka Tündérke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6553.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.8 g
  • Cukor
    576 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 5629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. (Én géppel szoktam.)
  2. Ehhez adjuk a lisztet, kakaóport, sütőport. (Ha túl száraz, porzik az állaga, én utána teszem hozzá a vizet, nekem kellett a 6 ek víz.)
  3. Felverjük a tojásfehérjét, ennek kb. az 1/3-át belekeverjük a kakaós masszához, hogy kicsit könnyítsek a tésztán, ezután a maradék fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy tepsit (kb. 20*30 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A tejből 6-7 ek-lal kiveszünk, elkeverjük benne a pudingport és a cukrot, a többi tejet felforraljuk. Készre főzzük a pudingot.
  6. A tésztát és a pudingot hagyjuk kihűlni.
  7. A tésztát közepes méretű (4,5 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a pudingba belekerjük a vajat.
  8. Jöhet az összeállítás! :) A sapkákat félbevágjuk, kenünk jó bőven a krémből a tészta egyik felére, a másik részt ráborítjuk, majd az oldalát is megkenjük, és beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Tálcára sorakoztatjuk.
  9. Amint kész, mehet be a hűtőbe, míg megolvasztjuk a csokit gőz fölött.
  10. Rácsorgatunk a csokiból mindegyikre, kicsit szétkenjük, és további 1-2 órára behűtjük a sapkákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15173
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom egyik nagy kedvence ez a süti, bár ritkán készítem, mert kicsit macerás. Mindenesetre megéri bajlódni vele. Ez utóbbi elég gyorsan elkészült, ahhoz képest régebben mennyit maceráskodtam vele.:D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...