Kovászos zabropi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lousha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
- 13% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
95
kcal
- 13% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1138
kcal
- 13% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
230
kcal
- 13% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
95
kcal
- 13% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9283.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 7858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 108 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
1138
kcal
- 13% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 1588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
-
100 g zabpehely
-
10 g sikér
-
10 g kókuszzsír
-
50 g joghurt
Elkészítés
- Keverjük el a hozzávalókat nagyon alaposan. (Én késes aprítót használok erre a célra.) Hagyjuk kicsit pihenni, majd gyúrjuk át, míg egységes nem lesz, jól össze nem áll.
- Formázzuk gombóccá, és letakarva hagyjuk állni 1-2 órát. Nem fog igazán megkelni, inkább csak lazul kicsit.
- Vágjuk kisebb darabokra, és nyújtsuk ezeket olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk. Ha van tésztagépünk, az megspórolhat némi izommunkát, kézzel, mivel kemény a tészta, meg kell küzdeni a vékony lapokért.
- A lapokat vágjuk gyufaszál vastagságú csíkokra. Ebben megint segítségünkre lehet egy tésztagép, de vághatjuk pizzavágóval vagy éles késsel is. (Ha inkább perecet ennénk, hajtsunk a csíkokat ennek megfelelő formára.)
- Helyezzük a ropikat sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg őket tojással. Végül szórjuk meg őket sóval, vagy szezámmaggal, mákkal stb.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük őket kb. 10 percig, gyakran ellenőrizve, mert pillanatok alatt megégnek. Ha már nem teljesen fakók, és tapintásra szilárdak, nem könnyen összenyomhatók, vehetjük is ki őket, hűlés közben még keményednek majd, ropogóssá válnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30*40
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2648
- Feltöltés dátuma: 2016. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lousha
63 recept
Sok-sok kísérletet tettem rá, hogy egészséges, de a boltihoz hasonló ízű és állagú ropit készítsek. Végül meg is lett az eredmény, ez a változat már mindkét feltételt teljesíti. Abbahagyhatatlanul finom, nagyon ropogós. E mellett arra is jó, hogy ha túl sok a kovászunk, ne menjen kárba. Nagyon sok lesz ennyi tésztából, kb. 5-6 tepsit megtölt, nagyjából 150 db lesz, így ha nincs sok időnk, felezhető is a recept. 1 db kb. 7 kalória, 0,3 g fehérje, 1 g ch, 0,1 g zsír. 100 grammja 336 kalória, 14 g fehérje, 51 g ch, 6 g zsír.