r
Nosalty Logó

Kovászos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kovászos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérünk ki, melyet dagasztó programra állítunk, és magára hagyunk 4-6 órára (függ a kovász erősségétől és az időjárástól, a liszt állapotától).
  2. A duplájára megkelt tésztát olajos kézzel áthajtogatjuk, és kenyérformába fektetjük.
  3. Tetejét megkenjük tojással/ tejföllel/ cukros vízzel, és folpackkal letakarva újabb 2-3 órát kelesztjük.
  4. A sütő aljába bekészítünk kevés vizet, még hidegen betesszük a megkelt kalácstésztát, és beállítjuk 160 fokra hőlégkeverésre (alul-felül sütésnél 180 fokra), kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x14
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3472
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Ajánló

A tönköly vadkovász receptje ITT.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos kalács
Évi néni 1830 recept

Jenőt, a kovászomat mindenben próbálom felhasználni, dolgoztatni. Torma nagy kedvet csinált a kovásszal való sütéshez és megmutatta, mennyi ételhez használhatjuk a kovászunkat. Isteni ízt és állagot nyerünk vele. Én nagy bolondja lettem a kovászos ételeknek. Remélem, Torma is büszkén nézegeti ezt a kalácsot. Köszönöm neki a buzdítást. Omlós, puha, lágy, illatos vacsoránk lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...