Körtés-barackos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Linzer tészta
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
75g körte38 kcal
-
20 kcal
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1g fahéj2 kcal
Sütés
-
7g tojás9 kcal
Összesen
521
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Linzer tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
600g körte308 kcal
-
250g sárgabarackbefőtt158 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g fahéj12 kcal
Sütés
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4161
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Linzer tészta
-
16.6g finomliszt60 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
33.1g körte17 kcal
-
13.8g sárgabarackbefőtt9 kcal
-
5.5g aszalt szilva13 kcal
-
5.5g nádcukor21 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
Sütés
-
3g tojás4 kcal
Összesen
229
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
521
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 175.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1716.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 622.9 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 876.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1733 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 2765 micro
-
β-crypt 141 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
4161
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
Linzer tészta
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
1 db tojás
-
1 csipet só
Töltelék
-
3 közepes db körte
-
25 dkg sárgabarackbefőtt
-
10 dkg aszalt szilva
-
10 dkg nádcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
5 g fahéj
Sütés
-
1 db tojás
Elkészítés
Linzer tészta
- Az alapanyagokat összedolgozzuk egyneművé. FONTOS az arány 3:2:1 liszt, vaj, cukor.
Töltelék
- A körtét tisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- A barackot diónyi darabokra daraboljuk, az aszalt szilvát vékony csíkokra vágjuk.
- A citromhéjat lereszeljük, a levét rányomjuk, cukorral az egészet összekeverjük.
Sütés
- Formába kinyújtjuk a tészta felét. 180 C fokon sütjük 10 percig.
- Kihűtjük, és a tölteléket beletesszük.
- A tészta másik felét ráhelyezzük, és villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkezett gőzök távozni tudjanak.
- A tojást felverjük, és lekenjük a tésztát.
- 180 C fokon 35 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x35x4
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1698
- Feltöltés dátuma: 2016. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Friedrich Antal
76 recept
Pite kísérleteim egyik eredménye lett.