Körtelekvár Tésztásfül konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1048
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4195
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
78.1g körte40 kcal
-
12.5g alma6 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
65
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.6 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1167 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
1048
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1110.2 g
-
Cukor 835 mg
-
Élelmi rost 157 mg
VÍZ
-
Összesen 4667.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 258 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 825 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2201 micro
Összesen
4195
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
2 dl víz
-
2 citromból nyert citromlé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A megmosott, szárától és a magháztól eltávolított gyümölcsöket 2x2 cm-es darabokra vágjuk. (Nem kell meghámozni!)
- Az almát meghámozzuk, daraboljuk, ez mintegy 30 percet vesz igénybe.
- Feltesszük a vízzel együtt főni egy zománcos fazékba.
- 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel összetörjük a darabos gyümölcsöket. A már lekvárnak mondott anyagba beletesszük a citromlét, a vaníliás cukrot.
- Majd ismét visszatesszük főni, hogy megfelelően besűrítsük. (A citrom, mint tudjuk, nem engedi elszíneződni, megtartja szép, sárgás színét.)
- A legvégén beletesszük a cukrot, a nátrium-benzoát és még egyet forraljuk a cukorral, folytonos keverés mellett. (Vigyázzunk, hogy igen rotyog, a sűrűsége miatt is, föl-föl fröccsen!)
- A tisztára mosott 750 ml-es üvegekbe szedjük. Csavaros tetőket használunk, majd a szájukkal lefordítva 1 nap múlva -ha nem folyik egy sem-, a kamra polcaira tesszük őket.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 34725
- Feltöltés dátuma: 2013. november 05.
Ajánló
A család szereti a körtelekváros rétest egy finom vanília fagylalttal! Ha csinálok kicsit "folyósabb" lekvárt, reggeliző lekvárnak, dzsemnek is hívom. Kisebb adagokat csinálok, kb. 200 ml-es üvegeket használok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A körte több fajtája is megtalálható, ezért a befőzéshez javasoltak a korábbi fajták, a júliusban-augusztusban érők. (Nem a kemény télállók!) Ezeknek magas a cukorfoka, és éretten sokkal puhábbak. Emiatt kell besűríteni, mert sokkal lédúsabbak.