Körözöttel töltött paradicsom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1723
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
59
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.7 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 387.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 350 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 242 micro
-
β-karotin 2064 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6175 micro
-
Lut-zea 2086 micro
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 122.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2798.5 g
-
Cink 330 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 809 mg
-
Vas 265 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 844 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.5 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1937.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1587 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 682 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 1212 micro
-
β-karotin 10319 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 30876 micro
-
Lut-zea 10430 micro
Összesen
1723
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1086 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
A tulipánokhoz (12 db)
-
12 db újhagyma
-
12 db paradicsom
A körözötthöz
-
12.5 dkg tehéntúró
-
12.5 dkg juhtúró
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tulipánokhoz (12 db)
- A körözött hozzávalóit jól kikeverjük (pár órára, akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük).
- Másnap a tisztára mosott, szárazra törölt paradicsomokat éles késsel kereszt alakban bevágjuk, belsejüket apránként kiszedegetjük (óvatosan dolgozzunk, hogy a paradicsomok alja egyben maradjon, viszont ahhoz, hogy a belsejüket ki tudjuk szedegetni, elég mélyen be kell metszeni!).
- Kiskanál segítségével töltögessünk meg minden szem paradicsomot az előzőleg elkészített körözöttel.
- Tálaláskor díszítsük újhagymával a tálon.
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10347
- Feltöltés dátuma: 2013. március 18.
Ajánló
Ha marad ki körözött, azt kínáljuk külön kis tálkában a paradicsomok belsejével együtt. Megjegyzés: Az ötletet egy közösségi portálon láttam meg, a körözöttet mindenki készítheti hozzá saját szájíze szerint, nekünk ez a variáció a kedvencünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Nagyon várom már a tavaszt! Az igazi tulipánokra sajnos még várni kell, de ezzel a mutatós finomsággal már most pár szálat az asztalunkra varázsolhatunk! :) Én húsvétkor a nyuszis cipócskák mellé szánom, most (miután kigyönyörködtük benne magunkat) pirítóssal ettük. :)