Köményes-sajtos kifli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
827
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
4962
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1516.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
827
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.1 g
Zsír
-
Összesen 214.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9096.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 300 mg
-
Kálcium 1299 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1986 mg
-
Nátrium 5249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 351.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 1947 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1273 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
4962
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt megfuttatjuk, amíg kel, addig a lisztet egy tálba szitáljuk.
- A lisztre szórjuk a köményt, a sót, a sütőport, és elkavarjuk.
- Hozzáadjuk a tejfölt, a kefirt, a megkelt élesztőt és a margarint.
- Jól kidolgozzuk. 40 percig kelesztjük.
- Kelesztés után négy cipóra osztjuk.
- A cipót kerekre kinyújtjuk, és négybe vágjuk.
- Feltekerjük a kerek végétől, a sarkát megnyomjuk, hogy odaragadjon. A megmaradt cipókat is így készítjük el.
- Kikent tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal.
- Tíz percig letakarva pihentetjük még.
- Előmelegített sütőben megsütjük -kb 25 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11023
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 29.
Ajánló
Reggelire, vacsorára, uzsonnára vagy csak úgy.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Azon gondolkodtam, hogy mit is kellene sütni vacsorára. Nem volt kedvem boltba menni, és összeszedtem, ami itthon volt. Ez kerekedett belőle, és nagyon finom lett a végeredmény. A gyerkőceim egész délután rájártak, hiába mondtam, hogy az lesz a vacsi. Pedig azt gondoltam, bőven jut másnapra is, de még vacsira sem lett elég. De így jártak:-)