r
Nosalty Logó

Köményes-sajtos kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Köményes-sajtos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4962 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9096.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    5249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 4962 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk, amíg kel, addig a lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. A lisztre szórjuk a köményt, a sót, a sütőport, és elkavarjuk.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt, a kefirt, a megkelt élesztőt és a margarint.
  4. Jól kidolgozzuk. 40 percig kelesztjük.
  5. Kelesztés után négy cipóra osztjuk.
  6. A cipót kerekre kinyújtjuk, és négybe vágjuk.
  7. Feltekerjük a kerek végétől, a sarkát megnyomjuk, hogy odaragadjon. A megmaradt cipókat is így készítjük el.
  8. Kikent tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal.
  9. Tíz percig letakarva pihentetjük még.
  10. Előmelegített sütőben megsütjük -kb 25 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11023
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 29.

Ajánló

Reggelire, vacsorára, uzsonnára vagy csak úgy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azon gondolkodtam, hogy mit is kellene sütni vacsorára. Nem volt kedvem boltba menni, és összeszedtem, ami itthon volt. Ez kerekedett belőle, és nagyon finom lett a végeredmény. A gyerkőceim egész délután rájártak, hiába mondtam, hogy az lesz a vacsi. Pedig azt gondoltam, bőven jut másnapra is, de még vacsira sem lett elég. De így jártak:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...