r
Nosalty Logó

Kolbászos fasírtrudak hagymás rizzsel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kiss Móni
Kolbászos fasírtrudak hagymás rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A rizshez

Összesen 981 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A rizshez

Összesen 3919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A rizshez

Összesen 208 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2385.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 981 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9543.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    7111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A rizshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Fasírthoz a kolbászt egész apróra vágjuk (én úgy csináltam, hogy hosszába felvágtam, majd mégegyszer - negyedre - és úgy szeleteltem fel). Majd a kifliket beáztatjuk, ha megázott kinyomkodjuk. Az összes hozzávalót egy tálban jól összekeverjük. Fogjuk a tepsit, és a masszából kis rudakat próbálunk formázni (nekem 10 db lett).
  2. Majd ha megvan, mehet a sütőbe.
  3. Először fólia alatt sütjük 20 percet, majd azután 20 -30 percet még (megpiruljon).
  4. Rizshez a hagymát jó apróra vágjuk, majd megpirítjuk, és erre rárakjuk a rizst, és azt is pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadunk sót és hagyjuk, hogy a víz elpárologjon róla.
  5. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4780
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Szeretek olyan dolgokat kipróbálni, ami a "saját" fejemből pattan ki. Legalábbis ezt a receptet nem olvastam és nem is láttam sehol!

Hozzávalók

A fasírthoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...