r
Nosalty Logó

Kolbászos-csirkehúsos lecsó cukkinis palacsintával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
a nikó
Kolbászos-csirkehúsos lecsó cukkinis palacsintával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a lecsó

a cukkinis palacsinta

1443
Kalória
71.4g
Fehérje
100.3g
Szénhidrátok
82.8g
Zsír
568.6g
Víz
199.5g
Koleszterin
8.6g
Rost
16.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a lecsó

a cukkinis palacsinta

Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a lecsó

a cukkinis palacsinta

Összesen 2885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a lecsó

a cukkinis palacsinta

Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4722 micro
Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4986.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    2909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9443 micro
Összesen 2885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

a lecsó

  1. Megsütjük a felkarikázott kolbászt, majd a kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet.
  2. Hagyományos módon elkészítjük a lecsót, a hagymát kockára vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és karikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
  3. Az olajon megpirítjuk a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk, amikor levet kezd ereszteni, lefedjük, takarékra vesszük a lángot.
  5. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, újra lefedjük, és megvárjuk, míg a paradicsom szétfő és ettől természetesen levet ereszt.
  6. Legvégül hozzákeverjük a kolbászt és a csirkemellet.

a cukkinis palacsinta

  1. Kicsit sűrűbb, sós palacsintatésztát készítünk, majd hozzákeverjük az almareszelőn lereszelt cukkinit. Ízesítjük borssal, lereszelt fokhagymával.
  2. Palacsintasütőben a képen jól látható, vastagabb palacsintákat sütjük.
  3. Tálaláskor a tányérra halmozzuk a lecsót, és mellétesszük a háromszögekre vágott palacsintát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Talán már említettem, mennyire a szívem csücske a lecsó. Ez a recept hirtelen felindulásból készült, fantáziám szabadon szárnyalt. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!