r
Nosalty Logó

Kolbászos csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lousha
Kolbászos csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

426
Kalória
37.9g
Fehérje
2.4g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
103.8g
Víz
111g
Koleszterin
574.4mg
Rost
187.5mg
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3405 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 426 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13376.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2742 mg
  • Nátrium
    9807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    830.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 3405 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

  1. Daráljuk le a csirkét, majd keverjük el a fűszerekkel és a szójával. Hagyjuk állni fél órát, ez alatt a szója megszívja magát nedvességgel, megdagad, segít "összeragasztani" a csirkét.
  2. Béleljünk ki két püspökkenyérformát a szalonnaszeletekkel úgy, hogy jócskán túllógjanak a formán.
  3. Tegyük a csirke felét a formákba, fektessük rájuk az elfelezett, héjából kihúzott szál kolbászt, majd fedjük be a maradék csirkével. Nyomkodjuk le a húst, hogy jó tömör legyen, majd hajtogassuk rá a szalonnát.
  4. 200 fokon süssük addig, míg megpirul a szalonna a tetején. Ekkor fordítsuk ki a formából, tegyük sütőpapíros tepsire, hogy az alja - most már teteje - is szép színt kapjon.
  5. Szeletelés előtt várjuk meg, míg kicsit kihűl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy szál kolbász már igen régóta sóhajtozott a hűtőben, senkinek sem kellett, így megsajnáltam, és elrejtettem némi csirkébe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!