Kolbászos-babos makaróni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Villemo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
759
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
4556
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1236.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 139.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 541 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
759
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.7 g
Zsír
-
Összesen 185.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7421 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 1214 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 1182 mg
-
Foszfor 3750 mg
-
Nátrium 1134 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 835.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3245 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
4556
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kockákra vágjuk a szalonnát, félkarikákra a kolbászt és feltesszük pirulni.
- Amíg pirul, felkockázzuk a hagymát és ezt is hozzáadjuk, sózzuk-borsozzuk.
- Amikor a hagyma kezd üvegesedni, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és beletesszük a babokat.
- Hagyjuk puhulni, és ha már eléggé puha (nem kell sok idő a konzervnek), beletesszük a tejfölt és összeforraljuk .
- Közben lehet kóstolgatni, és ha még igényel sót vagy borsot, tegyünk hozzá.
- Amíg fől a babunk, tegyünk fel vizet forrni, és főzzük ki a tésztát.
- Tálalásnál rétegezzük a tésztára a szószunkat és szórjuk meg aprított újhagymával vagy friss vágott kaporral, mindkettő nagyon finom hozzá.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3797
- Feltöltés dátuma: 2011. június 06.
Ajánló
Kóstolásra ajánlom mindenkinek, aki szereti a magyaros ízeket, egy jó pohár hideg sör, vagy üdítő kíséretében :). A mi családunknak nagyon ízlett :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Villemo
7 recept
A kevéske szalonna és kolbász fantasztikusan feldobja ennek az egyszerű tésztának az ízét. Kopp napokra szántam ezt a receptet, mert viszonylag olcsón ki lehet hozni . A háziasszonyok bizonnyal tudják, hol mit lehet jó áron beszerezni :), és még az elkészítése is gyors és egyszerű.