r
Nosalty Logó

Kolbászos-babos makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Villemo
Kolbászos-babos makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.7 g

Zsír

  • Összesen
    185.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7421 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1182 mg
  • Foszfor
    3750 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3245 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 4556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockákra vágjuk a szalonnát, félkarikákra a kolbászt és feltesszük pirulni.
  2. Amíg pirul, felkockázzuk a hagymát és ezt is hozzáadjuk, sózzuk-borsozzuk.
  3. Amikor a hagyma kezd üvegesedni, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és beletesszük a babokat.
  4. Hagyjuk puhulni, és ha már eléggé puha (nem kell sok idő a konzervnek), beletesszük a tejfölt és összeforraljuk .
  5. Közben lehet kóstolgatni, és ha még igényel sót vagy borsot, tegyünk hozzá.
  6. Amíg fől a babunk, tegyünk fel vizet forrni, és főzzük ki a tésztát.
  7. Tálalásnál rétegezzük a tésztára a szószunkat és szórjuk meg aprított újhagymával vagy friss vágott kaporral, mindkettő nagyon finom hozzá.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3797
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

Kóstolásra ajánlom mindenkinek, aki szereti a magyaros ízeket, egy jó pohár hideg sör, vagy üdítő kíséretében :). A mi családunknak nagyon ízlett :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-babos makaróni
Villemo 7 recept

A kevéske szalonna és kolbász fantasztikusan feldobja ennek az egyszerű tésztának az ízét.  Kopp napokra szántam ezt a receptet, mert viszonylag olcsón ki lehet hozni . A háziasszonyok bizonnyal tudják, hol mit lehet jó áron beszerezni :), és még az elkészítése is gyors és egyszerű.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...