r
Nosalty Logó

Kólás ragacsos sült oldalas Sylvia Gasztro Angyaltól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Kólás ragacsos sült oldalas Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

872
Kalória
41.7g
Fehérje
35.8g
Szénhidrátok
61.8g
Zsír
373.5g
Víz
210g
Koleszterin
153.8mg
Rost
32.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 3482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    373.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6145.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    3780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 3482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk, enyhén megsózzuk, majd egymás mellé helyezzük egy tepsiben.
  2. Felöntjük a kólával és a vízzel. A lényeg, hogy a folyadék ellepje a húst. A tepsi tetejét fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 2-3 óra alatt puhára pároljuk a húst. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, és szétessen!)
  3. Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a léből, és alaposan lecsepegtetjük. A visszamaradt főzőlevet kiönthetjük, nincsen már rá szükségünk.
  4. A hús sütése alatt elkészítjük a szószt: a hozzávalókat (barnacukor, ketchup, szójaszósz, Worcestershire szósz, Piros Arany, chiliszósz) egy serpenyőbe tesszük, és állandó keverés mellett felforraljuk. Majd alacsonyabb hőfokon, még néhány percig főzzük.
  5. Ezután a lecsepegtetett oldalast alaposan a szószba mártogatjuk, majd szép sorban visszatesszük őket a tepsibe. Ha van időnk, sütés előtt hagyjuk még állni egy órát, hogy az ízek jól átjárják a húst. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A sütésidő felénél megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk szép pirosra süljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet, hogy a hús kólában van előfőzve, de ez senkit ne riasszon el! Nagyon finom omlósra fő az oldalas, és a kólától lesz egy különleges íze, amelyet a pácoláshoz használt szósz csakis fokozni tud. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!