Kókuszos garnéla thai curry
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
292
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
583
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1726.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
292
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3452.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 2217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 363.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
583
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A garnélát lecsöpögtetjük,hozzáadjuk a sót, borsot és a gyömbért. Jól forgassuk meg a rákokat a fűszerekben.
- Wokban vagy serpenyőben felforrósítunk kb. 1 evőkanál olajat. Várjunk, amíg egészen forró lesz (már majdnem ég).
- A fokhagymát pirítsuk egészen világos barnára az olajban.
- Adjuk hozzá a karikára vágott chilit, és kevergessük, amíg a fokhagyma megpirul.
- Hozzáadjuka garnélát, és hagyjuk sülni, amíg egy kis színe nem lesz, de ne szárítsuk ki. Időnként kevergessük, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.
- Keverjük hozzá a koriandert, és várjunk, amíg a levelek kicsit "megszikkadnak".
- Végül adjuk hozzá a kókusztejet, és kevergetés mellett hagyjuk, hogy egy kicsit összesűrűsödjön.
- Főtt rizzsel, wokban sült zöldségekkel,esetleg főtt quinoávaltálaljuk, a lime levét tálaláskor a curry-re nyomjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4078
- Feltöltés dátuma: 2012. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom az ázsiai ízeket, különösen a thai konyhát, így szeretek ezekkel az ízekkel és hozzávalókkal kísérletezni.