r
Nosalty Logó

Köcsögös szilvalekvár - sütőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Köcsögös szilvalekvár - sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2459.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5358 micro
  • β-crypt
    987 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2059 micro
Összesen 1297 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk és kimagozzuk a szilvát.
  2. Tepsibe teregetjük, amennyi belefér, vagy olyan lábosba, amelynek nincs műanyag füle.
  3. Takarékon - 100 °C felett valamivel, hogy forrjon - addig sütjük, míg az összes leve elfő (jól záró sütőajtó esetén az ajtó becsukódását megakadályozandóegy konyharuhátteszünkaz ajtóhoz).
  4. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  5. Üvegbe vagy köcsögbe töltjük, jól lenyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
  6. Lezárjuk az edényt - befőttes üveget lapkával vagy celofánnal, a köcsögöt is celofánnal.
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Receptkönyvben: 800
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 173686
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 09.

Ajánló

A legfinomabb ízű szilvalekvár!

Receptkategóriák

Köcsögös szilvalekvár - sütőben
Harmathy Ildikó 313 recept

Azért hívták régen "köcsögös"-nek, mert köcsögben tárolták. Nagyanyám kevéske szalicilt szórt a tetejére, hogy a levegő nedvességtartalmától be ne penészedjen a teteje két használat között a spejzban. 15-16 óra alatt főzték nagy üstökben, különleges fakanál-szerkezettel, hogy ne kelljen a forró üsthöz túl közel menni. Cukor nélkül olyan sűrűre főzték, hogy a nedvességtartalma 20 % alá csökkent, így gyakorlatilag már nem romlik, ha a levegő nedvességtartalmától távol tudjuk tartani. A sütőben való elkészítést egy nagyon kedves hölgytől tanultam Révfülöpön, aki telente Ausztriában él. Azóta tudom, hogy nálunk is sokan ismerik a tepsis módszert. A legfinomabb ízt akkor kapjuk, ha kicsit odakozmál a széle, nyilván az üstben is odakapott néha az alja - óvatosan persze a kozmálással!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...