r
Nosalty Logó

Kockasajtos csirke Gabystól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Kockasajtos csirke Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

485
Kalória
25.5g
Fehérje
12.2g
Szénhidrátok
36.5g
Zsír
143.5g
Víz
152.6g
Koleszterin
1.9g
Rost
4.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1454 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3166.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    2742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 485 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9499.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    8226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    430.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2888 micro
Összesen 1454 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk, kicsontozzuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. Beszórjuk sóval, borssal.
  2. Egy edényben felmelegítjük a vajat, beletesszük a kockasajtokat, és összeolvasztjuk.
  3. Beletesszük a csirkecombcsíkokat, rányomjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, picit megsózzuk,fehéredésig sütjük, időnként megkavarjuk.
  4. Lefedjük, majdnem puhulásig főzzük, hozzátesszük a zöldborsót, lefedve kb. 5-10 percig teljes puhulásig pároljuk.
  5. A tejszínbe beletesszük a petrezselymet ésa lestyánt, elkeverjük, tejjel vagyvízzel felengedjük, ráöntjük a zöldborsós csirkére.
  6. Már csak addig főzzük takarékon, míg kellőképpen besűrűsödik. Kóstoljuk meg, ha kell, tegyünk hozzá még sót vagy borsot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ajándékba kaptam egy kerámiabevonatos edényt. Persze azonnal ki kellett próbálnom. Ezt készítettem benne. Gyorsan készen lettem és finom is. Érdemes kipróbálni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!