Klasszik tojásleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Réthly Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
A klasszik tojásleveshez
-
5g libazsír45 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
250g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
46g tojás58 kcal
Összesen
119
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
A klasszik tojásleveshez
-
30g libazsír270 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
11 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
275g tojás346 kcal
Összesen
716
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
A klasszik tojásleveshez
-
1.6g libazsír14 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
78.1g víz0 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
14.3g tojás18 kcal
Összesen
38
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 293.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
119
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2081.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 1185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1762.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 720 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1047 micro
-
β-crypt 269 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1981 micro
Összesen
716
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 91.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
A klasszik tojásleveshez
-
2 ek libazsír
-
1 db vöröshagyma
-
1 ek köménymag
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
2 db babérlevél
-
1 ek finomliszt
-
1.5 l víz
-
5 db tojás
Elkészítés
A klasszik tojásleveshez
- Egy közepes méretű lábasban felolvasztjuk a libazsírt, majd üvegesre pároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát.
- Finoman sózzuk, majd megszórjuk a köménymaggal ,és 1-2 percig pirítjuk.
- A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd egy 1 dl vízzel felhúzzuk.
- Visszarakjuk a tűzre, és zsírjára pirítjuk.
- Megszórjuk a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd megint felöntjük 1 dl vízzel.
- Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd a maradék, kicsivel több mint 1 liter vízzel felhúzzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket, és felforraljuk.
- Ha felforrt, lejjebb tekerjük a lángot (már ha van), meglocsoljuk az ecettel, és kb. 15 percig főzzük.
- Az idő leteltével 4 darab tojást felverünk egy tálkába, majd elkezdjük kevergetni a levest, és óvatosan belecsurgatni a felvert tojásokat.
- Pár percig főzzük, és készen is vagyunk.
- Mellé enyhén lobogó, sós vízben 6 percig főzünk egy (vagy akár több) szobahőmérsékletű tojást, majd pihentetjük jeges vízben további egy-két percig.
- Meghámozzuk, óvatosan félbevágjuk, és tálalhatunk is. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 513
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 308
- Össznézettség: 48154
- Feltöltés dátuma: 2021. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Réthly Dávid
32 recept
Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép emlékek kötődnek. A tojásleves nekem pont úgy jó, ahogy anyukám csinálja. Biztos lehet jobban, szebben, finomabban készíteni, nekem mégis ez a retró, köményes-lisztes verzió az, amit gyerekkorom óta szürcsölgetek otthon, egy piros pöttyös bögréből. Na jó, azért próbáltam egy-két dolgot máshogy csinálni, és a tetejére is ütöttem egy 6 perces tojást, hogy Instán jobban mutasson!