r
Nosalty Logó

Kincsesláda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molli31
Kincsesláda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1736 micro
Összesen 4370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A vizes piskóta hozzávalóiból piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A tojások sárgáját elkeverjük (elektromos habverővel),a cukorral és a vízzel, jó pár percig keverjük vele, mert az igazi recept szerint fél óra hosszat kellene kevergetni fakanállal...
  2. Beletesszük a sütőporral vegyített lisztet, azzal is keverjük, majd óvatosan elvegyítjük a tojások keményre vert habjával. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Úgy süssük, hogy az első 10 percben nagyobb lángon, és még kb. 10 percig közepesen. Nem szabad kinyitni közben a sütő ajtaját, mert összeeshet a tészta, és közepes rácsmagasságba tegyük. Ha csokis piskótatésztát szeretnénk sütni, akkor ízlés szerint kakaóport is keverjünk a liszthez.
  3. Ha megsült a piskóta, elfelezzük középen. Az egyik lap lesz a kincsesláda alja, a másik pedig a teteje.
  4. Az alsó piskótalap közepére kis mélyedést készítünk, mintha egy láda belseje lenne, kikaparjuk.
  5. A csokikrémet elkészítjük a hozzávalókból. A puha vajat és a cukor felét habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, tovább keverjük, simára.
  6. A tejet, a tojássárgáját és a cukor másik felét jól összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a vajkrémhez, összedolgozzuk.
  8. Ha elkészült a csokikrémünk, megkenjük vele a kincsesláda alsó részét. Hagyjunk a másik fél piskótalapra is krémet, ami a láda teteje lesz.
  9. A láda alsó részébenkivájt mélyedésbe mindenféle színes cukrokat pakolhatunk, pl. gumicukrok, bonbonok, csokipénzek, fölfűzhetjük a cukrokat gyöngysor alakban cérnára is.... Ezek lesznek a láda "kincsei".
  10. A láda aljára két oldalt egy-egy karamellás csokit tegyünk, ez fogja megtartani a láda tetejéül szolgáló másik fél piskótalapot, amelyet szintén kikenünk csokikrémmel körben.Majd óvatosan ráemeljük a felső részt a láda alsó részére.
  11. Most már csak a láda tetejének a díszítése maradt hátra, amit mindenki saját ízlése szerint díszíthet.
  12. Én drazsékat és tortazseléből készített csatokat használtam a díszítéshez..
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5155
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Szülinapra készíthető torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kincsesláda torta
Molli31 5 recept

Ezt a kincsesláda tortát a kisfiam 9. szülinapjára készítettem, igazi kalózos hangulatot teremtve vele a szülinapi partiján. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...