r
Nosalty Logó

Key Lime pie Budababa konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BudaBaba
Key Lime pie Budababa konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

586
Kalória
9.7g
Fehérje
60.3g
Szénhidrátok
35.2g
Zsír
69.1g
Víz
210.1g
Koleszterin
705mg
Rost
45.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4028.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    414.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1822 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 3518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Ezalatt az összetört kekszből és olvasztott vajból összeállítjuk a tésztát. Legegyszerűbb kézzel összecsamcsikázni, kicsit maszatos, de nem kell annyit mosogatni.
  2. Az így kapott masszát egy kivajazott pite formába nyomkodjuk. 10 percig sütjük. Ha kész, tegyük félre hűlni, amíg összeállítjuk a tölteléket.
  3. A tojássárgákat habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a sűrített tejet. Végül mehet bele a lime juice és a reszelt limehéj is.
  4. A kész krémet rácsurgatjuk a pitetészta tetejére, és mehet vissza a sütőbe újabb 10-15 percre, amíg a krém teljesen meg nem szilárdul.
  5. Amint megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk lehűlni.
  6. A már kihűlt piténk tetejére a cukorral kemény habbá vert tejszínből tehetünk, tetszés szerint.
  7. Hűtőben pár napig eláll állítólag, de nálunk semmilyen süti nem éri meg a másnapot...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23

Erre a sütire a Dexter című sorozat által figyeltem fel -amelyben címszereplőnk x epizódon át keresi a tökéletes key lime pie-t. Szóval kíváncsi lettem rá, és hamarosan le is nyomoztam a receptjét. Nevét egy bizonyos key lime-ról kapta, amely kb dió nagyságú verziója az általunk ismert mezei lime-nak. Én Belgiumban élek, és itt sehol nem lehet kapni, gyanítom otthon sem nagyon (ha valaki találna, akkor 20-25 szem már elegendő is egyetlen pitéhez), de ne essünk kétségbe; sima lime-ból is igen kiváló! Én a tésztához speculoos-t használtam, ez a Belgák népi keksze, kicsit mézeskalácsra emlékeztető íze van. Ami még nagyon fontos, hogy semmiképpen nem használjunk margarint a vaj helyett! A kettő közti különbséget most el sem kezdem tagolni... szerintem a margarin emberi fogyasztásra alkalmatlan, és én szívem szerint betiltanám... Nálunk a sörön kívül a vaj az, amit tutira mindig van a hűtőben... no szóval vaj, nem margarin! Egyes receptekben a tojások megmaradt feherjéből cukorral kemény habot vernek, és azt sütik az egész tetejére, de nekem a tejszínhabos verzió jobban tetszik. Enjoy! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!