r
Nosalty Logó

Kevi perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iofiel
Kevi perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9394.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    7977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk 1 dl cukros tejben. Ha instant élesztőt használunk, akkor a lisztet összekeverjük az élesztővel, sóval és cukorral.
  2. A zsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd felhalmozzuk, és a közepébe csinálunk egy lyukat, beleütjük a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle, szükség szerint tej hozzáadásával.
  3. NEM KELL KELESZTENI, azonnal elkezdjük a perecek sodrását!
  4. A tésztát 1-2 cm vastagra nyújtjuk, majd nagyobbacska nokedli nagyságú darabokra vágjuk. A tésztadarabkákat gyúródeszkán 12-15 cm hosszú, 2-3 mm vastag hurkákká sodorjuk. (Szükség esetén lisztezhetjük, de csak óvatosan, inkább használjunk szilikonos nyújtólapot.) A sodrás végeztével a hurka két végét ellentétes irányba megsodorjuk, és a két végénél fogva felemeljük a deszkáról.
  5. Összefogjuk a hurka két végét (kicsit aszimmetrikusan, hogy a végén legyen egy pár milliméteres fül), és többször megcsavarjuk. Az így kapott csavart tészta-szálacskát koszorú alakúra hajlítjuk, végeit összenyomjuk.
  6. A pereceket felvert tojásba mártjuk (nem baj, ha az aljára is jut a tojásból), és szilikonos sütőpapírra fektetjük.
  7. Ha készen van egy tepsi perec, pirosra sütjük. Ebből az adagból kb. 4 tepsi lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 234
  • Össznézettség: 18049
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.

Ajánló

Sörhöz, bor mellé kiváló. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A „Kevi” név Túrkeve rövidítéséből származik, ahogyan a helyiek emlegetik városukat. Én is ott tanultam, Nagymamámtól, bár inkább csak majszolgatni szerettem, mint csinálni. Pár hónapja unokatestvérem lepett meg egy adaggal, és a régi ízek előcsalták vállalkozó kedvemet. Figyelmeztetés: nagyon babrás csinálni, és nagyon hamar elfogy! Csak akkor vágjunk bele, ha van szabad 4-5 óránk, vagy vállalkozó kedvű segítségünk, akikkel elmúlatjuk a sodorgatás alatti időt. Ugyanebből a tésztából készítik a kunsági perecet, csak az alakja más, a "klasszikus perec" alak. A kevi perec az ilyen sodort, koszorú forma. Tippek: Egyszerű hozzávalókból áll, de jó minőséget szerezzünk be hozzá, különösen a lisztből. Ha nem vagyunk biztosak a liszt minőségében, adjunk hozzá egy kis szejtánt, így nem érhet meglepetés. Amikor megsodorjuk és összecsippentjük a tésztát, a két végét kissé aszimmetrikusan tegyük, hagyjunk rajta egy kis fület, amivel hozzáfogjuk a tészta másik végéhez, így a csíptetés helyén sem lesz túl vastag. Ropogós és sokáig eláll (már ha marad belőle).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...